Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Klimatyzacja przestala dzialac qashqai j11 1.2

Derers
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Oddalem swoja kaske 1.2 na serwis klimy. Podczas serwisowania wyszlo rozczelnienie na skraplaczu i na przewodach w miejscu gdzie wchodza tak jakby z pod maski w kabine samochodu - tak kolokwialnie tlumaczac.

Wymieniono skraplacz, oringi tez i nabito klime. Sprawdzono drugi raz szczelnosc i wszystko git. Serwis mowil ze uzywal super detektorow itp. 

Klimatyzacja dzialala 4 dni. Dzis przejechalem 40 km - rowniez bez zarzutu. 3h postoju odpalam klime i nie chlodzi. Tak jak przed serwisem. Nawiewy slychac itp ale powietrze leci nie schlodzone. Przy serwisie pytalem o sprezarke - dziala ok.

Jutro jade na kolejna wizyte. Ale moze ktos na forum miall podobny problem? Ze po serwisie i nabiciu i uszczelnieniu klimy po kilku dniach znow przestala dzialac?

Może sprawdzili to co wymieniali,a nie sprawdzili zaworów

9 minut temu, JACKO29 napisał:

Może sprawdzili to co wymieniali,a nie sprawdzili zaworów

Ale na tescie gdzie badaja te cisnienia nie wyszlaby nieszczelnosc na zaworach czy zawory to inna baja? 

Jestem zielony w tych tematach wiec bylbym wdzieczny mega jakbys wiecej szczegolow podal

Sądzę że mógł zjeść ich  profesjonalizm.Tak jak mówię,sprawdzili to co zrobili a zaworów niet,albo nie sprawdzili nic

Według mnie to po takiej naprawie powinni dodać barwnika . W takim przypadku jak twój wyszło by czy ma nieszczelność w zdiagnozowanym przez nich miejscu , a może w innym . Jak w tym samym to na reklamację .

U mnie to wyglądało tak: serwis nissana stwierdził że wina przewodów. Działo się to podczas przedłużonej gwarancji. Jak się okazało takie przewody tej gwarancji nie podlegały, więc naprawa odpłatna. Wiedząc że nissany mają problem z chłodnicami pojechałem do niezależnego serwisanta, który stwierdził dziurę w chłodnicy. Powrót do serwisu autoryzowanego nissana i wtedy bez słowa naprawa w ramach przedłużonej gwarancji. Mój pierwszy i ostatni pojazd nissana może nie z winy samego autka ale próby oszustwa serwisu autoryzowanego.

Tak się traci klientów....

Edytowane przez Parassite

Czyżby Zielony Zaułek?

Moje doświadczenia z chłodnicami Nissana

J10 -> wymiana chłodnicy na gwarancji, po wyjęciu sama "wysypała" się z ramek...

J11 -> wymiana chłodnicy na gwarancji, samo-rozszczelnienie