Anna Opublikowano 3 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Silnik Nissan Pathfinder 4.0 V6 2005r. Jakie jest minimalne prawidłowe ciśnienie oleju przy wolnych obrotach - ok 650obr/min i rozgrzanym silniku? Innymi słowy - w miejsce wskaźnika ciśnienia oleju mechanik ma wkręcić manometr i dokonać odczytu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 3 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Oil Pressure, kPa (kg/cm 2, psi) Idle speed: More than 98 (1.0, 14) 2,000 rpm: More than 294 (3.0, 43) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz01621 Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Mam pytanko i nie wiem czy mogę tu napisać więc z góry sorry. Czy uszczelka magistrali olejowej jest z papieru jak w zetkach ? I czy jest jakiś interwał wymiany rozrządu ? Mowa o VQ40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Ten rozrząd robi się raczej jak zacznie go słychac, lub przy remoncie. Uszczelka jest papierowa, jak będziesz zmieniać rozrząd warto zapobiegawczo wymienic uszczelki i pompe oleju. Link podałem wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.