Gość siano Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 jak w temacie ale wkrótce chce zamontować sprzecik grający i prosił bym też wziaśc to pod uwagę pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radostix Opublikowano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 Miałem akumulator od nowości Panasonic 55D23L-MF i niestety padł. Jaki kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wiesiek Opublikowano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 Dla silnikow beznynowych producent zaleca 60/65Ah, dla diesla 80Ah. To jest wielkosc optymalna - kompromis miedzy przeladowywaniem a niedoladowywaniem akumulatora. Chociaz niektorzy maja w d...e zalecenia producenta i wkladaja wieksze - bo to pan Kazio albo Miecio z warsztatu mowil. Ja tam ufam Nissan'owi a nie opiniom Kaziow i Mieciow. Jezeli nie zakladasz sprzetu o mocy kilkuset W (nie wymieniasz kabli czy dajesz kondensatorow) to moze jednak pozostan przy zaleceniach fabryki. :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radostix Opublikowano 13 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2005 WItam, Do N-15 1.4LPG '98 włożyłem w końcu akumulator 50 Ah po konsultacji z ASO-Nissan. A Panasonic 55D23L-MF to prawdopodobnnie był 48 Ah fabrycznie montowany choć informację na temat tego akumulatora w necie trudno znaleźć. pozdrawiam Jak bedzie coś nie tak to dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Opublikowano 13 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2005 Ja do N15 1.4 z klimš (r96) założyłem 62Ah Centry. Dzwoniłem do kilku ASO i zawsze otrzymywałem odpowied że powinien być o pojemnoci 61Ah. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchar Opublikowano 13 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2005 W zastępstwie za 7 letniego Panasonica wstawiłem 60Ah MOLL-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2005 Ja mam Bosh Silver 62Ah hmm ojciec ostanio kupił molla do P11 pożyjemy ziobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Oryginalne zamienniki do nissanów są dostępne tyle, że nie w naszym kraju - jak zwykle... http://www.autopowerstore.com/TF-55D23L.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.