kocurmax77 Opublikowano 29 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Cześć, W jaki sposób zdemontować boczek tylnych drzwi pod szybą i nie niszcząc wewnątrz jakiś zatrzasków itp?Niefortunnie wpadły do środka między listwą a szybą silikonowe macki od kupionych rolet i to po obu drzwiach. Od czego zacząć tj gdzie są ukryte jakieś śruby itp? Z góry dziękuję za pomoc. Wysłane z mojego CPH1923 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurmax77 Opublikowano 29 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Na YT znalazłem sposób zdjęcia poprzez specjalną plastikową łyżkę i faktycznie ładnie wszystko wychodzi z zatrzasków...Wysłane z mojego CPH1923 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exciter Opublikowano 29 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Przyda się na pewno jakieś plastikowe narzędzie do zdjęcia zatrzasków. Ja mam np. cały komplet do demontażu tapicerski. Podejrzewam, że na plastikowym boczku się nie skończy. Będzie trzeba zdjąć jeszcze metalową przesłonę wewnątrz, co z kolei wymusza wyciągnięcie szyby. Ale dasz radę, służę pomocą. To nie jest takie trudne, jak już wiesz jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 29 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 (edytowane) 6 godzin temu, kocurmax77 napisał: Cześć, W jaki sposób zdemontować boczek tylnych drzwi pod szybą i nie niszcząc wewnątrz jakiś zatrzasków itp? To jest proste jak budowa cepa Śrubokręt wystarczy do podważenia przycisków szyb i obudowy klamki. Resztę mocnym pociągnięciem odrywasz od dołu ku kórze. Jak już boczek będzie luźny podnosisz go ku górze Edytowane 29 Lipca 2020 przez Author53 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 29 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Dodam, że w każdym aucie to wygalda podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurmax77 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Hej,Udało się uff i to bez wyjmowania szybyOtóż sprawca czyli ta silikonowa ssawka w lewych drzwiach była na dolnym rancie szyby, zaś w prawych drzwiach druga wpadła na spód wnęki drzwi i po odklejeniu folii po prostu ją wyciągnąłem ręką (znalazłem świecąc latarką i oglądając lusterkiem).Na filmie YT wszystko fajnie odchodzi tzn zapinki aż strzelają ale u mnie musiałem ostrożnie bo chyba nikt wcześniej nie demontował w moim aucie.No i zestaw 5 kluczy super się sprawdził (Yato 36 zł z Media Expert).Jeszcze raz dziękuję za instrukcję i pomoc.Pokaż cytowany tekstWysłane z mojego CPH1923 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 2 godziny temu, kocurmax77 napisał: Hej, Udało się uff i to bez wyjmowania szyby Otóż sprawca czyli ta silikonowa ssawka w lewych drzwiach była na dolnym rancie szyby, zaś w prawych drzwiach druga wpadła na spód wnęki drzwi i po odklejeniu folii po prostu ją wyciągnąłem ręką (znalazłem świecąc latarką i oglądając lusterkiem). Na filmie YT wszystko fajnie odchodzi tzn zapinki aż strzelają ale u mnie musiałem ostrożnie bo chyba nikt wcześniej nie demontował w moim aucie. No i zestaw 5 kluczy super się sprawdził (Yato 36 zł z Media Expert). Jeszcze raz dziękuję za instrukcję i pomoc. Pokaż cytowany tekst Wysłane z mojego CPH1923 przy użyciu Tapatalka Te spinki powinne zostać w boczku a nie na drzwiach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurmax77 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) Scanik, Tak oczywiście miałem to na uwadze i zostawiłem je w boczku. Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez kocurmax77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Kolego a te łyżki do zdejmowania tapicerki to są sztywne ?Pytam bo też planuje kupic coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurmax77 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 To jest dokładnie utwardzony nylon...Wysłane z mojego CPH1923 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 W dniu 2.08.2020 o 10:13, kocurmax77 napisał: Tak oczywiście miałem to na uwadze i zostawiłem je w boczku. Po demontażu boczku te kołki powinny zostać w boczku - tapicerce a nie w drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 34 minuty temu, Author53 napisał: Po demontażu boczku te kołki powinny zostać w boczku - tapicerce a nie w drzwiach. A bo kombinują jak koń pod górę z tymi "wykałaczkami" , zamiast szarpnąć - 5 sekund i buczek zdjęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi