Eing Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Witam serdecznie, Jestem nowy na forum. Od niedawna posiadam Nissana Qashqaia J10, silnik 2.0 benzyna rocznik 2008. Potrzebuję Waszej pomocy, być może mój problemjuż się pojawił na forum, a jest następujący. Po wrzuceniu biegu wstecznego raz zapala się światło cofanie wraz z czujnikiem cofania a raz nie. Nie mam pojęcia czy to czujnik cofania szwankuje czy może coś innego nie styka. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Mam nadzieje że jest to mała usterka z którą sobie poradzę. Nie chcę lecieć od razu do mechanika. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Doprecyzuj pytanie. CZUJNIKI cofania nie działają ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eing Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 11 godzin temu, HOROWITZ napisał: Doprecyzuj pytanie. CZUJNIKI cofania nie działają ? A więc raz działa wszystko a raz ni,c światła wraz z czujnikiem cofania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exciter Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Tak jak w temacie - prawie na pewno to czujnik biegu wstecznego. Też wymieniałem w swoim QQ. Wbrew różnym opiniom dostęp miałem od góry, spod maski. Trzeba wytężyć wzrok, bo siedzi głęboko (prawa strona komory). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 sprawdź przewod masowy dochodzący do lamp cofania,moze tam nie ma dobrego styku a jak nie to jak powyżej kolega MisilYE sugeruje do wymiany 32005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.