Przemek74 Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Witam, przy jakich obrotach powinny przekładać się biegi? Zauważyłem, że jadąc do prędkości 100 km., nie przekraczając 2,1 -2,2 obrotów skrzynia pracuje na 5 biegu, dopiero jak przyspieszę i przełączy na 6 to mogę zwolnić do 90-100 i trzyma ten 6 bieg. Jadąc przepisowo jazda jest nie za bardzo ekonomiczna. Czy to normalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EVO_FAN Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 W moim Qashqai'u jest identycznie..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek74 Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 czyli żeby oszczędnie jechać 90-100 km/h to trzeba najpierw przyspieszyć a później zwolnić brawo dla inżynierów ok, czyli myślę że tak musi być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.