MateuszekMateuszek Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Znalazłem się na tym forum ze względu na trafienie na samochód Nissan 370z , i od razu się nim zainteresowałem. Sprawa jest bardzo ciężka szczególnie w tym przypadku zagłębiłem się minimalnie w to , czym jest ten samochód i mam kilka pytań. Chciał bym kupić swoje drugie auto które planuje kupić już ponad 2 lata .... Nie mam określonego modelu z początku było jakieś audi a4 , mercedes w212 , ale szybko mi ochota przeszła na to by na dłużej zostać z tymi samochodami ,w moim odczuciu nie moją one w ogóle uroku za grosz. Nie chcę obrażać nikogo , ale zdaję sobie sprawę że to Forum nissana więc tak czy siak nie powinienem nikogo urazić , mówiąc że Honda , Golfy a tym bardziej BMW jest tak pospolite że aż zbiera się na wymioty widząc te samochody. Powiedzmy sobie szczerze , Honda ? nic tylko założyć czapeczkę zglebowac i odpalić kosiarkę wkuriwając przy tym wszystkich ludzi którzy znajdują się w naszym pobliżu Golf ? zbyt pospolity a widząc te ulepy które ludzie z nich robią nie chciał bym być wrzucany do jednego worka , i na deser oczywiście BMW to może dziwne bo mam 20 lat , i jak każdy chłopak powinienem ślinić się na widok bmw , taaaak e46 którą wpierdala od spodu ruda to jest to . niestety , otoczka która krąży w okół tego samochodu na start skreśliła go w moich oczach , jakieś nowsze bmw ? zbyt podchodzące pod prezesa co to bawarkę w leasing wziął żeby wk***ić sąsiadów w yariskach. a więc jaki samochód jest waty uwagi którego nie spotkamy na każdym skrzyżowaniu i przyciągnie wzrok kogokolwiek , nissan nasuwa mi się pierwszy na myśl . Na sam początek pytanie 350 czy 370 , nie jestem jakimś zwolennikiem popierdalania bokiem na każdym możliwym winklu i jazda na odcinie więc ten tylni napęd traktuje jako dodatek co pewnie dla wielu z was jest nie do przyjęcia . Wiadome jest to ze 350 jest starsza i z tego co widzę na dzień dzisiejszy jest ich wystawionych na sprzedaż stosunkowo mało z wielkimi przebiegami lub troszeczkę mniejszymi aczkolwiek po modyfikacjach co od razu daję do myślenia że raczej auto nie było traktowane łagodnie . Oczywistym jest to iż nissan 370 jest nowszy więc i łatwiej jest znaleźć egzemplarz który jest w mniejszym lub większym stopniu zdrowszy pod każdym możliwym względem za czym idzie tak naprawdę cena , poruszając temat ceny pieniążki w których chciał bym się zmieścić za gotowy samochód do jazdy to 50 do max 80 tys dla niektórych to może śmieszna cena zwłaszcza że niektóre z tych aut wystawione są grubo ponad 100 tyś Największą moją słabością jest wygląd i dzwięk samochodu , konkretny wydech , bodykit , felga 19 i do tego unikatowy kolor miód malina . Podsumowując ten bałagan który napisałem wyżej , nissan Z to piękny samochód ale czy w tych pieniążkach jest co liczyć na 370z ? jeśli nie to 350 na co zwracać uwagę przy kupnie co jest ważne co mniej Co do kwestii ,,tunningu'' jeśli tak to w ogólę można nazwać bo po raz kolejny powtarzam że nie jest dla mnie ważna ingerencja w silnik z jakimś zwiększaniem mocy , podobnie jak upalanie samochodu czy latanie bokiem na każdym możliwym rondzie i zakręcie lub co bardziej torze do tego przystosowanym, może w przyszłości prędzej zrobienie czegoś aby mu było lżej ciągnąć tą bestie. W jakich pieniążkach można wizualnie zrobić z Zetki perełke czy 350tka ma to coś i faktycznie da się znaleźć solidny egzemplarz , czy 370 będzie lepszym wyborem Seryjne 50 i 70 nie powalają jeśli chodzi o element wizualny lecz to tylko kwestia indywidualna . Nie mniej jednak biorąc to wszystko pod uwagę na jakie koszta oraz model w tym konkretnym przypadku należy się nastawić. Dzięki wszystkim za każdą możliwą podpowiedź i przepraszam za ten bajzel pisany u góry ale mniej więcej chciałem tutaj przekazać swoje odczucia . Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 4 godziny temu, MateuszekMateuszek napisał: ...aż zbiera się na wymioty widząc te samochody. Mnie też kolego zbiera na wymioty, kiedy ktoś na naszym, kulturalnym forum używa zwrotów typu 4 godziny temu, MateuszekMateuszek napisał: wkuriwając , wpierdala, popierdalania, wk***ić ... Mam nadzieję, że w kolejnych swoich wypowiedziach weźmiesz to pod uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Urzekła mnie Twoja historia,W którym brukowcu chcesz ją wydać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.