kocurmax77 Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Cześć, Może temat wcześniej zaistniał (nie odnalazłem) ale chętnie rozpoczynam po swojej 3 miesięcznej obserwacji od zakupu vs. artykuły z prasy motoryzacyjnej oraz forum w necie...Dodam, że to mój pierwszy crossover (wcześniej kilka aut klasy kompakt w tym 2 premium, 1 van, 2 klasy miejskiej, 1 klasy średniej wyższej) Moje auto: QQ 2.0 benzyna 141 km, 2007 rok, wersja wyposażenia Accenta, przelot autentyczny i zweryfikowany 138 500 km aktualnie (mój przelot prawie 5000 km od zakupu). *****PLUSY "+"***** 1. Silnik 2.0 benzyna 141 km przyjemnie dynamiczny, pozytywnie wkręcający się na obroty, fajny pomruk i cichy3. Przyzwoite spalanie benzyny jak na 2 litry i wagę auta prawie 1.4 tony3. Skrzynia 6 biegowa w trasie i spalanie3. Dość bogate wyposażenie wersji Accenta z Niemiec5. Fajna wysoka i bezpieczna pozycja za kółkiem6. Drzwi zachodzące aż do progów czyli czyste nogawki spodni7. Zadbane wnętrze z Niemiec8. Nadal przyjemna dla oka sylwetka auta pomimo 13 lat w tym genialne 2 wzdłużne przetłoczenia na masce silnika9. Dobre zabezpieczenie antykorozyjne na karoserii jeśli auto nie miało kiepsko naprawianych elementów.10. Wygodna opcja automatycznych czujników zmierzchu oraz deszczu w wersji Accenta. *****MINUSY "-"***** 1. Na nierównościach trzaski, skrzypienia plastików a zwłaszcza plastikowej obudowy tylnej klapy, poza tym dość głośna praca zawieszenia/podwozia przy nierównościach ( podobno werjse do liftu tak miały i należy się z tym pogodzić)2. Kiepska delikatna jakość lakieru podatna nawet na drobne rysy, to samo dotyczy lakierowanych zderzaków3. Słaby kont otwierania tylnych drzwi oraz niski klapy bagażnika ( kilka razy bolesne uderzenia głową przy wzroście 188cm)4. Upierdliwy dźwięk niezapiętych pasów)5. Głośna praca elektrycznie chowanych lusterek6. Nalot rudej na podwoziu ( temat podobno wspólny u wszystkich Japonców nawet tych z Europy)7. Mega debilne umiejscowienie filtra kabinowego w okolicy pedału gazu8. Czasami kiepski odbiór wszystkich lokalnych stacji radiowych - może to wina radia fabrycznego lub anteny?To tylko samochód i mam świadomość że zawsze będą Plusy i Minusy jak w każdej marce i modelu. Zapraszam do Waszych komentarzy... Wysłane z mojego CPH1923 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 22 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Odniosę się do kilku "minusów" : 3. wymiana siłowników klapy pozwala uzyskać parę cm - jest o tym na forum 4. "upierdliwy dźwięk " ma swoje zadanie dlatego jest upierdliwy 8. Zdarzają się awarie wzmacniacza antenowego ,jest to do sprawdzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogola Opublikowano 22 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Do punktu 8, jak to sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 22 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Trzeba podjechać do firmy zajmującej się car audio żeby sprawdzili. Na forum gdzieś był taki temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exciter Opublikowano 28 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 @kocurmax77 Panie, jedyny minus tego auta, to ten na akumulatorze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.