JACKO29 Opublikowano 7 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 1 godzinę temu, Strider napisał: Tylko ja myślę, że warto odpuścić sobie te nawiercane i kupić zwykłe gładkie. Przy tych nawierceniach często pojawiają się jakieś takie mikropęknięcia. Zadecydowałem o kupnie nawiercanych z racji lektury ,na temat właśnie uszkodzeń tarcz w Mazdach i Skodach.Tarcze niedopasowane wielkością do masy samochodu i tak skojarzyłem,że skoro w Qashqaiach i Xach jest też sporo problemów,to może jest też coś na rzeczy i zaryzykowałem nawiercane...i jestem zadowolony.Jedyna wada to hamowanie z dużej prędkości(gwałtowne) wywołuje efekt wyjącej syreny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommcioo Opublikowano 7 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 15 minut temu, JACKO29 napisał: Na motulu latałem 5W40. Teraz latam na PMO 5W30 C3 Pełny PAO (pełny syntetyk) No ja chyba zostanę przy tym Motul'u.Też syntetyk - rok temu spędziłem godziny czytając o olejach Żona czasami się ze mnie śmieje, że dłużej wybieram sprzęt niż go używam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 4 godziny temu, Tommcioo napisał: No ja chyba zostanę przy tym Motul'u.Też syntetyk - rok temu spędziłem godziny czytając o olejach Żona czasami się ze mnie śmieje, że dłużej wybieram sprzęt niż go używam Motul nie jest syntetykiem.Jest wyprodukowany w tej technologii,ale syntetykiem takim na prawdę czystym nie jest,stąd na rynek niemiecki na butelkach nie ma napisu 100% synthetic ,a jest synthesis tehnologie. Jedynym,w pełni syntetycznym olejem jest właśnie PMA PAO https://sklep.pmo-oils.com/pl_PL/products/pmo-5w40-extreme-pao Ale w tym temacie niechciałbym ciągnąć tego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 8 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Niedawno wymieniałem klocki hamulcowe w ASO (Kraków, krzemionki) - 150zł. Części (klocki) przywiozłem swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 A zaskoczę Was jeszcze jednym rozporzadzeniem unii...Wyszła dyrektywa nakazująca producentom od przyszłego roku ustawianie bicia dopuszczalnego tarcz hamulcowych na poziomie 0.01 mm w odległości 10 mm od brzegu tarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 9 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 To super, ale nie świadczy to o tym że przejedziemy na nich 50 k Ale może wtedy będzie troche lepsza jakośc materiału. Choć na razie tendencje są spadkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 To świadczy o tym jakie rozbieżności i dowolność była w ustawianiu tarcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommcioo Opublikowano 22 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 Komplet wymieniony - Textar (tarcze i klocki), hamuje jak..... powinien Trudno o ocenę czy lepiej czy gorzej. Jedyne co mnie zastanawia, to fakt, że nadal jak autko postoi np nockę w garażu, to przy wolnym wyjeżdżaniu tyłem słychać delikatny pisk, który z czasem ustępuje. Stawiam na to, że automatyczny postojowy jak puszcza, to jednak klocki tylnych kół się zastoją - ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 U mnie też po nocy występuje taki pisk podczas hamowania przy wyjeżdżaniu tyłem.Krótko jest i znika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi