Quadro26 Opublikowano 14 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 (edytowane) Witam, dzisiaj rano po 3 dniach postoju, samochód zaczął wydawać z siebie takie dźwięki. Nigdy wcześniej się to nie zdarzyło. Czyżby pasek klinowy alternatora? Przy następnym uruchomieniu i podczas jazdy cisza. Dźwięk utrzymywał się ze 2 minuty po włączeniu samochodu. Edytowane 14 Października 2020 przez Quadro26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysrob Opublikowano 15 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Ja myślę że to wina któregoś z kół wieloklinowych. Zdjąłem pasek i obracałem kołami. Koło gładkie między sprężarką klimatu a alternatorem miało padnięte łożysko. Po wymianie koła i paska spokój. Jeszcze mogł paść naciąg automatyczny paska. To moje sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quadro26 Opublikowano 16 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 To już jakiś trop, dziękuję. Jedyne co mnie zastanawia to fakt, iż ten dźwięk się już po tym ani razu nie powtórzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 16 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 11 minut temu, Quadro26 napisał: To już jakiś trop, dziękuję. Jedyne co mnie zastanawia to fakt, iż ten dźwięk się już po tym ani razu nie powtórzył. Skoro już jest cisza to znaczy że zwyczajnie piszczał od wilgoci. Nie ma co grzebać, chyba że się powtórzy i będzie jednostajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysrob Opublikowano 16 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Powiedz jeszcze ile km przejechałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 16 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Zdycha łożysko rolki napinacza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quadro26 Opublikowano 16 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 32 tysiące kilometrów. Czyli co, podjeżdżać do ASO z nagraniem i niech patrzą? Jeszcze jest na przedłużonej gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysrob Opublikowano 16 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Ja bym walczył. przejechane tylko 32 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quadro26 Opublikowano 16 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Dobra, podjadę z nagraniem w tym albo następnym tygodniu. Czarno to trochę widzę mimo wszystko, bo teraz jest absolutnie cicho. Dam znać co powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 17 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Postał parę dni łożysko przyrdzewiało ,jest suche nie ma smaru w nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi