piotr60 Opublikowano 17 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Oba samochody mają podobne ; -wymiary , pojemność i moc silnika i wyposażenie . Może ktoś spróbuje porównać oba auta ,bez emocji i nie patrząc na to ,co ma w swoim garażu? Dla tych co nie niemieli do czynienia z Jeep-em , chodzi mi o taki model https://www.otomoto.pl/oferta/jeep-compass-1-4-benzyna-140km-wersja-limited-ID6DnXZg.html Qashqai-a nie pokazuję ,bo forum wie o tym samochodzie wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 17 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Wygląda, styl, prestiż to bez wahania Jeep. Do momentu przeczytania postu myslam że takie compas nowy to z 200 tys kosztuje :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike83 Opublikowano 17 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Mój brat ma takiego więc mam porównanie. Jego wersja to 1.4 170 KM więc dynamiki akurat do mojego nie ma co porównywać ale w moim odczuciu było tak jak powinno być. Wykonanie lepsze niż w Qashqaiu, choć wnętrze mniej mi się podoba. Poza tym wydaje mi się że w środku jest więcej miejsca i bagażnik ma trochę większy. Co do prestiżowości jeepa to akurat przy Compasie byłbym ostrożny gdyż środek jak już wspominałem rewelacyjny nie jest, a na dodatek sporo części z Fiata się w nim znajduje - jak np. kierownica. Nie mówię że to minus ale prestiżu we wnętrzu mało. Z zewnątrz jest dużo lepiej, wygląd może się podobać, choć Qashqai jest 'zgrabniejszy'. Jeep wyglądem mi przypomina typowego SUVa. Poza tym też napęd 4x4 oraz większy prześwit bardziej zachęcają do zabawy w lekkim terenie. Swojego byłoby mi szkoda, a poza tym to nie ten typ samochodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 17 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Wygląd Jeep wygrywa, jakość tu zdecydowanie Nissan. Prestiż w obu przypadkach zerowy, ot takie dupowozy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Zakończyliście już ten temat? Przecież było tyle walki o niego,że ciekawy,że nie możecie porównać innych marek,...Już w nim nie nada pisać? Trzeba założyć nowy i śmiecić na serwerze? Kolejny będzie Qashqai 160KM a Jeep Compas? a może Qashqai 140KM a Skoda Karok???W ten sposób można jechać w nieskończoność. Proszę pisać w cytowanym temacie,macie tam ciągłość opinii o innych markach a nie zakładać tematu dublującego. Temat zostaje zablokowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.