Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan Qashqai 140KM vs Jeep Compass 140KM

piotr60

Rekomendowane odpowiedzi

Oba samochody mają podobne ;

-wymiary , pojemność i moc silnika  i wyposażenie . 

Może ktoś spróbuje porównać oba auta  ,bez  emocji i  nie patrząc na to ,co ma w swoim garażu?

Dla tych co nie niemieli  do czynienia z Jeep-em , chodzi mi o taki model 

https://www.otomoto.pl/oferta/jeep-compass-1-4-benzyna-140km-wersja-limited-ID6DnXZg.html

Qashqai-a nie pokazuję ,bo forum  wie o tym samochodzie wszystko.

Wygląda, styl, prestiż to bez wahania Jeep. Do momentu przeczytania postu myslam że takie compas nowy to z 200 tys kosztuje :-)

Mój brat ma takiego więc mam porównanie. Jego wersja to 1.4 170 KM więc dynamiki akurat do mojego nie ma co porównywać ale w moim odczuciu było tak jak powinno być. Wykonanie lepsze niż w Qashqaiu, choć wnętrze mniej mi się podoba. Poza tym wydaje mi się że w środku jest więcej miejsca i bagażnik ma trochę większy. 

Co do prestiżowości jeepa to akurat przy Compasie byłbym ostrożny gdyż środek jak już wspominałem rewelacyjny nie jest, a na dodatek sporo części z Fiata się w nim znajduje - jak np. kierownica. Nie mówię że to minus ale prestiżu we wnętrzu mało.

Z zewnątrz jest dużo lepiej, wygląd może się podobać, choć Qashqai jest 'zgrabniejszy'. Jeep wyglądem mi przypomina typowego SUVa. Poza tym też napęd 4x4 oraz większy prześwit bardziej zachęcają do zabawy w lekkim terenie. Swojego byłoby mi szkoda, a poza tym to nie ten typ samochodu.

Wygląd Jeep wygrywa, jakość tu zdecydowanie Nissan. Prestiż w obu przypadkach zerowy, ot takie dupowozy...

Zakończyliście już ten temat?

Przecież było tyle walki o niego,że ciekawy,że nie możecie porównać innych marek,...Już w nim nie nada pisać? Trzeba założyć nowy i śmiecić na serwerze?

Kolejny będzie Qashqai 160KM a Jeep Compas? a może Qashqai 140KM a Skoda Karok???W ten sposób można jechać w nieskończoność.

Proszę pisać w cytowanym temacie,macie tam ciągłość opinii o innych markach a nie zakładać tematu dublującego.

Temat zostaje zablokowany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...