DamianRz Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Witam. Wymieniałem chłodnicę w moim murano. Wyjąłem starą poskładałem nową, zalałem płynem odpaliłem i .... zapomniałem zakręcić opacki, odpiął się wężyk ten co idzie na dole od oleju od strony pasażera. Siedzeęw aucie słyszę zgrzyt, gaszę, pod autem ogromna plama oleju. Pojechałem kupiłem olej dolałem 4 litry, zalałem płyn odpalam, silnik pracuje równo, jednak kilka sekund po odpalaniu jest zgrzyt który zaraz cichnie przełączył na gaz, a pedał gazu jakby martwy, raz wchodzi na obroty raz nie auto chwile coś tam jedzie, ale to max 5h na godzine a czasem nie jedzie, jakby nie było mocy. Sprawdziłem olej szabelka mokra pod korek, sprawdziłem olej w skrzyni sucho, nawet kropli, czy przypadkiem ten olej co przepływa przez chłodnicę to nie jest olej do skrzyni? jeżeli tak, to mam nadzieje, że 2 wycieczki po parkingu nie zajechały skrzyni Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robts11 Opublikowano 25 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Witaj. Chłodnica wody to tez chłodnica skrzyni cvt. Z50 ma zintegrowaną na dole chłodnicy, a Z51 z prawej strony chłodnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianRz Opublikowano 26 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 tak myślałem, dobra nie ma co zamówiłem olej NS2 ma byc jutro. Wymiana mu nie zaszkodzi, a wręcz pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 26 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 gdzie zamówiłeś olej i jaka cena ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesolyyy Opublikowano 5 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Tez jestem ciekawy jaki olej i za ile?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.