Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Serwis 100 tysięcy km

grassu

Rekomendowane odpowiedzi

Mi przy 103 kkm wymienili płyn hamulcowy. Reszta standard - olej, filtry, sprawdzenie stanu podwozia, elementów eksploatacyjnych, ale generalnie wydruku z punktami nie brałem. Ale to był przegląd ekonomiczny po 4 roku. 

15 godzin temu, tomkek1912 napisał:

Mi przy 103 kkm wymienili płyn hamulcowy. Reszta standard - olej, filtry, sprawdzenie stanu podwozia, elementów eksploatacyjnych, ale generalnie wydruku z punktami nie brałem. Ale to był przegląd ekonomiczny po 4 roku. 

Nie wiem jak u Ciebie w ASO... Ale zawsze dają ten wydruk z punktami, jeżeli u nich robiłeś przegląd. Zawsze jest co porównać z zeszłym rokiem. Szczególnie jak się rozjeżdża geometria itp. U mnie w 5 roku wymienili płyn chłodniczy, PK, świece na 2021 powiedzieli.

Z tamtego roku mam, z tego nie. Stwierdzili mi w tym roku tylko przednie tarcze i klocli do wymiany. Reszta twierdzili, że jest ok. Widocznie na jasnogórsliej w Krakowie nie dają z automatu. Może dają na żądanie, nie wiem. 

14 godzin temu, tomkek1912 napisał:

Z tamtego roku mam, z tego nie. Stwierdzili mi w tym roku tylko przednie tarcze i klocli do wymiany. Reszta twierdzili, że jest ok. Widocznie na jasnogórsliej w Krakowie nie dają z automatu. Może dają na żądanie, nie wiem. 

ASO Koszalin, dają z automatu. Widać każde ASO, rządzi się swoimi prawami...

• 3 tygodnie później...
ASO Koszalin, dają z automatu. Widać każde ASO, rządzi się swoimi prawami...

Jak oceniasz ? Ja serwisowaniem tam pulsara od 2015 , średnie wrażenia .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

W dniu 19.11.2020 o 22:24, rogu22 napisał:

Cześć, żeby nie zakładać nowego wątku , temat wiele razy wałkowany, czy po 4 roku wymieniają w serwisie świece ?

Najczęściej przy 80k wymieniają. Ja mam 5 rok i na 6 będę wymieniał. Chyba, że coś Ci się dzieje ?

W dniu 20.11.2020 o 18:15, hubert406 napisał:

Jak oceniasz ? Ja serwisowaniem tam pulsara od 2015 , średnie wrażenia .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napiszę tak, dwa lata było ok. W tym 2020 albo jacyś pracownicy z d... albo się pogorszyło. Wymiana płynu chłodniczego, tak odpowietrzyli a raczej nie, że płynu było na dnie zbiorniczka na drugi dzień - reklamacja (dali dodatkowo po uzupełnieniu litr dolewki...), brak kartki wymiany oleju co zawsze wymieniali, "smarowanie" zawiasów itp. elementów po ch... Tak napryskali, że np. w klapie bagażnika trzeba było to czyścić - poszło na reklamacje. I trzeci raz pasek PK, pykanie po wymianie. Co się okazuje korzystają z pasków z gumowym natryskiem logo producenta. Wymiana... To tak na odwal lub taki pracownik to obsługiwał, ale ten co wydawał też tego nie sprawdził... Jak nie urok to... Ogólnie, nie ma warsztatu gdzie by coś nie namotali.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...