PanR Opublikowano 29 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 (edytowane) Witam, w moim QQ 1,6 benzynka 163 KM, wywala błąd lambdy 2(mechanik mówił cos o grzałkce o ile nie pomyliłem), mechanik obdzwonił 2-3 dostawców w Gdańsku, i mówią, że nie ma tego na magazynie i trzeba zamawiać przez serwis. Z tego co słyszałem to tylko sondy Bosch'a są pewne. Czy ktoś może poratować jakiś pewnym dostawcą, albo linkiem? Bo zamawiając z serwisu, będzie to kosztowało pewnie 2-3 razy drożej. Z góry dzięki za odpowiedź Edytowane 29 Października 2020 przez PanR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 jaki dokładnie błąd wyskoczył?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanR Opublikowano 29 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Kurcze teraz nie wiem, jutro będe koło mechanika, on zrobił fote to od niego info wezme. W sumie dwa błędy oba dotyczyły lambdy 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 A wiecie,że mając consulta można odłączyć sondę 2 bez żadnych konsekwencji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 29 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 (edytowane) 5 godzin temu, PanR napisał: Witam, w moim QQ 1,6 benzynka 163 KM, wywala błąd lambdy 2(mechanik mówił cos o grzałkce o ile nie pomyliłem), mechanik obdzwonił 2-3 dostawców w Gdańsku, i mówią, że nie ma tego na magazynie i trzeba zamawiać przez serwis. Z tego co słyszałem to tylko sondy Bosch'a są pewne. Czy ktoś może poratować jakiś pewnym dostawcą, albo linkiem? Bo zamawiając z serwisu, będzie to kosztowało pewnie 2-3 razy drożej. Z góry dzięki za odpowiedź Ja montowałem taką BOSCH 0 258 030 315 i pasuje , według katalogu to od Juka . Cena ok 400 zł . Godzinę temu, JACKO29 napisał: A wiecie,że mając consulta można odłączyć sondę 2 bez żadnych konsekwencji? A czy innym programem można ją bezboleśnie dezaktywować ? Chodzi mi programy diagnostyczne w serwisach samochodowych . Edytowane 29 Października 2020 przez Wojtek74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Wojtek,nie wiem.O dezaktywacji consultem dowiedziałem się od człowieka,który podniósł moc w swoim 1.6dig-t do...UWAGA! 240 KM!I właśnie wyłączył działanie tej sondy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 30 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 II lambada sprawdza stan KATA dlatego ważny jest numer błędu aby bez sensu nie wymieniać, często się zaświeca przy LPG jak jest źle wyregulowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosteros Opublikowano 30 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Godzinę temu, JACKO29 napisał: Wojtek,nie wiem.O dezaktywacji consultem dowiedziałem się od człowieka,który podniósł moc w swoim 1.6dig-t do...UWAGA! 240 KM!I właśnie wyłączył działanie tej sondy Witam,wiesz coś więcej,gdzie podnosił moc,jak sprawuje się teraz auto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Rzeźbił sam z kolegą który ma warsztat,ma consulta.Z tego co mówił to spalanie przy normalnej jeździe w granicach 8L,moment gdzieś około 320N .Według niego samochód spisuje się tak jak przed modzeniem,czyli dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mao Opublikowano 10 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Trochę o sondach: wymaganiach, podgrzewaniu, nadzorze, przyczynach usterek. https://www.motofakty.pl/artykul/sonda-pod-nadzorem.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanR Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 W dniu 29.10.2020 o 20:34, Wojtek74 napisał: Ja montowałem taką BOSCH 0 258 030 315 i pasuje , według katalogu to od Juka . Cena ok 400 zł . Zamontowałem ten tak jak pisałeś, i narazie śmiga. Natomiast ciekawostka taka : opisywałem też tutaj na forum problem ze START/STOP, że przestał działać i wywalało mi błąd na desce. Po wymianie sondy samo się naprawiło i śmiga do teraz. Mechanik zdziwiony był jak mu o tym powiedziałem, no ale cieszyć się trzeba nie czeka mnie jeszcze wymiana akumulatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi