lukas Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 od jakiegoś czasu hałasuje mi coś w silniku,tylko przy jeździe z gazem do podłogi,mogę to określić jako suche metaliczne stukanie rytmiczne i szybkie,zawory grają czy popychacze może?[głowica 10000km po remoncie nowe gniazda i obróbka zaworów na 2,5kąta] ma ktoś pomysła bo wnerwia mnie ten stan rzeczy :? a może jeszcze zapłon cofnąc bo to może spalanie stukowe,[teraz jakieś 18 stopni] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaZeLoT Opublikowano 5 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 Raczej na pewno to stukowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 5 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zacznij od lepszej benzyny, jak już jeździsz z gazem do podłogi :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 5 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 chyba w mordę już nie ma lepszej benzyny niż BP ultimate 98 :x poza tym ten odgłos słyszalny jast najbardziej na gazie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 5 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 A, no to nie spalanie stukowe, bo gaz ma wyższą liczbę oktanową. A przy jakich obrotach stuka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 6 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2005 stuka od samego dołu pod dużym obciążeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.