Malgoth Opublikowano 3 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Dzień dobry! W Qashqaiu zaczyna mi padać oryginalny, 10 letni akumulator. Jedyne oznaczenie jakie udało mi się znaleźć to "80D23L". Z racji, że jestem szczęśliwym posiadaczem tego auta dopiero od 2 miesięcy nie mam pojęcia jaki akumulator powinienem do niego kupić. Model auta to J10, 2010r. 2,0 benzyna, 104 kw. Ile AH powinien mieć? Będę wdzięczny za wskazówki a nawet i linki do gotowego produktu Oryginalny akumulator ma plus po lewej stronie. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yan_2007 Opublikowano 3 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Oryginalny akumulator ma plus po prawej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 3 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 4 godziny temu, Malgoth napisał: Jedyne oznaczenie jakie udało mi się znaleźć to "80D23L". Wklep w Google magiczny zwrot "akumulator 80D23L", a znajdziesz full informacji, włącznie z naszego forumowego archiwum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malgoth Opublikowano 3 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 6 godzin temu, Yan_2007 napisał: Oryginalny akumulator ma plus po prawej stronie. ale kabel od plusa jest po lewej stronie jak zajrzymy pod maskę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yan_2007 Opublikowano 4 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Ale akumulator ma przód od strony kabiny w Qashqai'u. Oznaczenie "80D23L" określa minus po lewej stronie, wg azjatyckiej normy JIS D 5301 Ja wymieniłem na VARTA Blue Dynamic D47 JAP. Ważne jest oznaczenie "JAP" mówiące o wymiarach akumulatora (nieco innych niż europejskie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.