tautek Opublikowano 6 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Witam, Mam nissana qashqai +2 z 2012 r. silnik 1.6 dci, auto ma przebieg prawie 190 tys, podczas jazdy miga na czerwono kontrolka oleju, auto normalnie jeździ, nie traci mocy ani nic, tylko szczególnie podczas hamowania zaczyna migać, a tak jak sie jedzie ze stała prędkością to nie miga, wymieniłem czujnik ciśnienia oleju na nowy, poziom oleju tez ok - zresztą zmieniałem ok 1 miesiąc temu, i mimo to nadal miga. Czy ktoś z szanownych forumowiczów miał taki przypadek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 6 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Trzeba sprawdzić pompę oleju, być może też panewki się kończą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 7 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Może być usterka pod kątem elektrycznym. Przykład https://www.motofaktor.pl/z-zycia-mechanika-migajaca-kontrolka-cisnienia-oleju/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.