oskarex777 Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Witam. W moim qashqaiu 1.5 dci 2014 rok wskoczyła mi kontrolka pomaranczowa silnika. Do tego auto jedzie max 120 i krexi do 2000.. Spo sprawdzeniu komputerem pokazało nlad różnicy cisnien. Doczytałem gdzieś ze moze to być czujnik zapchany dpf lub uszkodzony wężyk jeden z dwóch przed czujnikiem. Dodatkowo jal z rana odpalam auto to czuje spaliny przez chwilę. Q A jak chodzi na wolnych obrotach i dodaje gazu to słyszę delikatny swist. Jakieś sugestie? Dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Nie mam już dizli w garażu.Ale jeżeli słyszysz świst sprawdź gumowe węże. Być może jeden strzelił i masz lewe powietrze , małe ciśnienie w turbo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Dokładnie, głową pod maskę i niech ktoś gazuje. Auto pewnie przeszło a tryb awaryjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarex777 Opublikowano 18 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Rury sprawdzone. Sa ok. Jestem przewrażliwiony. Pozostaje do sprawdzenia dpf, czujnik roznicy cisnien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarex777 Opublikowano 20 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Takie błędy wyskakuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarex777 Opublikowano 22 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 Problem rozwiązany. Pomogło dokladnie to: https://megane.com.pl/topic/79761-błąd-p1453/page/2/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QashqaiJ11 Opublikowano 23 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 Przecież już o tym było na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.