Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Montaż , demontaż przedniego zderzaka - części

JASKIERS
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie, a mianowicie czy ma ktoś może zdjęcie ze wszystkimi częściami zderzaka przedniego? Tzn kupiłem takowe autko  nissan X-trail t-32 z2017 z uszkodzonym przodem, mechanicy poskładali jak umieli, ale wydaje mi się że niezbyt dobrze, bo zderzak cały się rusza, wypada że ślizgów tak jakby nie było czegoś podtrzymującego go od środka pod grillem zwłaszcza. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc i wszelkie sugestie.

Tu jest obrazek do wersji przed liftem ale w szczegółach różnią się tylko przetłoczeniem zderzaka. Punkty montażowe są takie same.

Schemat

Może nie ma pianki na belce przedniego wzmocnienia? (Nr na schemacie 62090)

Masz zamontowane kierownice powietrza do chłodnicy? One też wypełniają przestrzeń pod zderzakiem.

Na tym schemacie to części 21558N i 21559N

Edytowane przez Emjot

3 godziny temu, Emjot napisał:

Tu jest obrazek do wersji przed liftem ale w szczegółach różnią się tylko przetłoczeniem zderzaka. Punkty montażowe są takie same.

Schemat

Może nie ma pianki na belce przedniego wzmocnienia? (Nr na schemacie 62090)

Masz zamontowane kierownice powietrza do chłodnicy? One też wypełniają przestrzeń pod zderzakiem.

Na tym schemacie to części 21558N i 21559N

Witam , dziękuję bardzo za odpowiedź, już wiem że nie mam części 62090 i to pewnie temu tak trzęsie mi się zderzak z przodu :), takie fachmany eh. Z jednej strony spada mi też zderzak ze ślizgu nie wiem czemu, pewnie też coś zarąbali.

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki

Myślę że mocowanie zderzaka w Xie a w Qashqaiu jest takie samo,a więc:

Od spodu masz śruby które mocują zderzak do osłony,dalej idąc z boku,pod zderzakiem masz (przy nadkolu)3 wkręty usztywniające zderzak i mocujące deflektor przed kołem,dalej-w nadkolu na łączeniu zderzak -błotnik we wnętrzu masz wkręcaną pionowo śrubę na klucz 10 ona usztywnia i wyrównuje połączenie zderzak-błotnik.

Dalej -łączenie zewnętrzne ,na błotniku masz tzw ślizg,jeżeli ktoś nieumiejętnie zdejmował zderzak to albo wyłamał zaczepy na zderzaku ,albo na ślizgu.

oki,

zamówiłem dziś na alle,,,,  absorber pod zderzak, może dojdzie do soboty to coś pomyślę i może sam założę ;) w sobotę.

A pytanie z innej beczki, bo w moim aucie ROGUE (nissan x-trial tyko że z USA) jest radio z Canady, tam jest łączenie telefonu z autem jest do tego apka z przydatnymi funkcjami, tylko że w kanadyjskim aucie w vinie jest na początku litera, a w europejskim są cyfry i za chiny nie mogę połączyć się z radiem w aucie ani po kablu ani po blooth-cie. Znalazłem apkę w polskiej wersji, ale ona nie przyjmuje vin-u z USA.Może ktoś zna sposób jak to obejść, bo jest kilka fajnych funkcji w apce do auta np: ustawianie klimatyzacji, zamykanie szyb, drzwi itp.

Będę wdzięczny za każdą pomoc :)

Pewnie kontak z supportem bo VIN jest przypisywany na stałe do konta (poprzedni właściciel) i tylko support może to zmienić. 

Z tego co wiem to ta appka jest płatna,  około 100 dolarów na rok.  Czy twój rogue jest wyposażony w SOS przycisk, bo jeśli nie  to też nie będzie działać. 

Tak, mam przycisk SOS na lusterku,  i na desce rozdzielczej obok wyłączania ASR, otwierania wlewu , maski.

Dobrze myślę, żę ten przycisk auto w dwóch kółkach to sos tak??

A wie może ktoś jak zaprogramować lusterko wsteczne żeby można było otwierać bramę garażową??, są tam trzy przyciski programowalne tylko problem jest z brakiem wiedzy na temat owego programowania :):D

IMG_20200906_184623_8.jpg

Edytowane przez JASKIERS

Hm, ja nie mam czujników parkowania tylko kamery 360 stopni i te radary zbliżeniowe czy jak tam to się nazywa:D.

Proszę o wyjaśnienie jak to działa. Jak tego używać?

Sciągnij sobie appkę NISSAN QUICK GUIDE z google play store, tam będziesz miał opisane wszystkie funkcje które ma twój Rogue. 

W dniu 20.11.2020 o 10:02, JASKIERS napisał:

A wie może ktoś jak zaprogramować lusterko wsteczne żeby można było otwierać bramę garażową??, są tam trzy przyciski programowalne tylko problem jest z brakiem wiedzy na temat owego programowania :):D

o ile pamiętam to kolega Smakor coś tam wykombinował otwieranie z lusterka. Podpytaj go.

W dniu 21.11.2020 o 04:29, stuff1000 napisał:

Sciągnij sobie appkę NISSAN QUICK GUIDE z google play store, tam będziesz miał opisane wszystkie funkcje które ma twój Rogue. 

Hm, apka jest na USA i nie chce się zainstalować. Ogólnie to chodzi o to że jak włączę ten przycisk to wtedy działają te radary po bokach czy ??? Mógłbyś co więcej opisać jak to działa, będę wdzięczny.