Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Lampki podsufitki tylne

Krysiaczekpro141
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam prawa tylna lampka miga 

Lewa tylna wogole nie świeci 

Żarówki dobre nawet nowe zakładałem 

W prawej tylnej po docisnieciu przełącznika bardzo mocno w pozycji on

zdj w załączniku prawa tylna się zapala 

Zastanawia mnie to jak to możliwe tam w tych lampkach niema co się popsuć... Co robić?

Od kupna auta tak było dopiero teraz się za to zabrałem A niewiem czy jest sens kupowania nowych A I czy te markery z napisami są na oryginalnych częściach tzn fabrycznych czy prawdopodobnie ktoś już je wymieniał?

20201118_224314.jpg

20201118_224153.jpg

20201118_224159.jpg

Markery typowe dla rozbieraczy na złomowisku :) Fabrycznie raczej naklejki są.  Uszkodzone wiązki/przewody albo same wyłączniki zwłaszcza jak są z demontażu, może ktoś szarpał kostki itp.

Wiązki są porządne raczej wątpię żeby gdzieś głębiej coś się szarpneło więc jedynie wymiana lampek spróbować pozostaje..

A żeby dostać się do wiazek iwgl przejrzeć je wzdłuż to boze kochany lepiej podsufitki nie ruszać mniej roboty przy wyjmowaniu silnika  ^^

Edytowane przez Krysiaczekpro141
  • Like 1

Markery typowe dla rozbieraczy na złomowisku Fabrycznie raczej naklejki są.  Uszkodzone wiązki/przewody albo same wyłączniki zwłaszcza jak są z demontażu, może ktoś szarpał kostki itp.

A to ciekawe bo ja mam auto z salonu i też były opisy markerem (2019 r.), może salon ma innego dostawce niż fabryka Nissana

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mi też przestała świecić. Wymienili na gwarancji. A z tego co pytałem w ASo to kosztuje ok. 80zł.

Ktoś już na forum tez pisał, że przestała.

Ktoś inny pisał jak ja naprawiał, że niby jakiś styk nie dociska, cos lutownica plastik podgrzewał itp.

W mojej ocenie usterka częsta.

Cześć!

ja w ramach gwarancji miałem wymienione obie strony, jedna przestała całkowicie działać, druga działała czasami...

Czyli kwestia kupienia nowyh

Dzięki wam wszystkim 

Edytowane przez Krysiaczekpro141

53 minuty temu, Krysiaczekpro141 napisał:

Czyli kwestia kupienia nowyh

Dzięki wam wszystkim 

Wylutuj włącznik i go rozbierz w środku są zbyt ciasno spasowane  styki i sprężynka nie ma siły ich wypchnąć. Ja starłem ranty tych styków drobnym papierem ściernym i teraz lampka działa jak trzeba.

Sproboje je rozebrać w domu  chociaż nie obiecuje że nie rodupce tego ^^ niemam ręki zabardzo do drobiazgów 

W dniu 19.11.2020 o 21:29, Krysiaczekpro141 napisał:

Rozebralem to ale niewiem o.co.ci chodzi z tymi stykami

20201119_212824.jpg

Mam nadzieję że doszedłeś o co chodzi. To co jest na zdjęciu to połowa włącznika. Ta część jest ok. Po  tych stykach że zdjęcia przesuwa się jeszcze taki styk-łącznik który jest we włączniku, to jego przesuwasz jak i to on zwiera  odpowiednie styki ze zdjęcia.