4rek Opublikowano 19 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 Witam, Zauważyłem dziwne buczenie/pierdzenie spod maski samochodu. Buczenie występuje tylko przy cofaniu, przy zwiększaniu obrotów buczenie nasila się. Co dziwne zauważyłem to tylko gdy wyjeżdżam z parkingu w pracy gdzie parking jest delikatnie w dół, a ja wyjeżdżam pod górę dosłownie 2-3 metry (może zimny silnik ma znaczenie?). Gdy wrzucam pierwszy bieg dźwięk znika jak ręka odjął, tak samo gdy cofam na płaskim np. wyjeżdżając z parkingu sprzed supermarketu buczenie nie występuje. Bede wdzięczny za wszelkie pomysły co to może być i czy jest się czym martwić. Pozdrawiam PS. Nagrałem krótki filmik, nie potrafiłem dodać go bezpośrednio na forum wiec podaje link. https://streamable.com/grutdc PS2. Czy to może mieć jakiś związek z klockami? Wiem ze przednie są na wykończeniu. Nissan Qashqai 2017 N-Connecta 1.2 DIG-T, Facelift Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.