paba Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Witam Problem mam taki że tuż po uruchomieniu auta po nocy przez ok 1-2s słyszę pisk taki dość intensywny . Dzieje się to tylko po nocy, np. po uruchomieniu po pracy po 8 godzinach nie ma tego dźwięku podobnie jak nie ma go gdy rano zgasze i drugi raz odpalę . Próbowałem psikac wodą lub sprayem do pasków ale brak poprawy . Z drugiej strony moze źle psikalem bo kiepski dostęp . Rolki niewymieniane nigdy pasek ma 4 lata 70 tys najechane contitech . Podejrzewam rozrusznik , może ktoś miał podobny problem ? Akumulator nowy, ładowanie książkowe . Benzyna 1.6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Paski conti tak mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Paba to nie ma komu rano stanąć przy otwartej masce i wysłuchać jaka bida tam piszczy??? Stawiam na Tolka banana czyli pasek ale i łożysko wyrobione w alternatorze potrafi piszczeć nie huczeć! Co do pasków to Conti u mnie aaaa sam wymieniałem pasek pracuje idealnie !!!! Nowy Oryginał Nissana to był beton nie guma a pies go ganiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 27 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 nie ma komu xd wyłączyłem nawiew i klimę przyciskiem OFF żeby nagrać i Wam przesłać ale nie zapiszczał tym razem z rana, tylko lekko świergotał przez kilka sek. czyli pewnie pasek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Aaaa jak świergota to pasek do wymiany i olej w skrzyni biegów 70.000km nalotu a płyn hamulcowy- cytrynka z herbatką czy ruski czaj ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 3 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 pasek mam ten sam - chciałem wymienić, ale ktoś tak zajebał nakrętkę od napinacza , że nie idzie tego ruszyć, a dostęp nawet po zdjęciu nadkola jest taki sobie okazało się, że pisk pochodzi od bendixa z rozrusznika - postanowiłem go zregenerować razem ze szwagrem w święta rozebrałem, umyłem w benzynie, wymieniłem szczotki i złożyłem na nowym smarze EP2 - teraz chodzi szybciutko i bez odgłosów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Dobry Szwagier jest nie do przecenienia ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.