ArtM Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 (edytowane) Panowie czeka mnie zakup takiego boxa, jakie są wasze doświadczenia w tym temacie. Jakaś konkretna firma, model? Edytowane 27 Listopada 2020 przez ArtM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniu1973 Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Najlepiej podjedź do sklepu z box'ami, przymierz do auta i będziesz wiedział co i jak. Jak masz kasy na zbyciu kup sobie "ciula" (thule) ale ja na trzecim aucie eksploatuję box polskiej firmy i jestem z niego zadowolony. Najważniejsze, że się nie otwiera w czasie jazdy ;-) (żarcik) i jest sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Varicella Opublikowano 29 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 (edytowane) https://www.thule.com/pl-pl/cargo-carrier/car-top-carrier/thule-motion-xt-m-_-629201 Mam taki i sprawdza się dobrze, tzn nie wystaje zbyt do przodu i nie przeszkadza w otwarciu klapy. Xstream 400 miałem w QQ. 195cm powodowało że przyczep do belek był maksymalnie ku tyłowi, czyli przód boxa "zwisał" i przy predkościach autostradowych wpadał w wibracje. Ostatnie zdjęcie sprzed 5 lat,,, zobaczcie jak są belki i ile jest box przesuniety ku przodowi. Takie ustawienie było konieczne by bezinwazyjnie klapę bagażnika otworzyć. Możliwe że w X-Trailu byłoby inaczej... ale z perspektywy obecnej lepiej dołozyc, box Thule jest świetnym wyborem Edytowane 29 Listopada 2020 przez Varicella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gulliver13 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Cześć, Mam pytanie jaki box dachowy i belki poprzeczne polecacie do t32? Czy serio warto zainwestować w thule? Czasami brakuje mi miejsca w bagażniku i taki box na dachu może uratować sprawę. Szerokość obojętna, ponieważ w przyszłości planuję zamontować hak i dokupić bagażnik na rowery montowany na hak. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodomela Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Box to polecam taki na jaki Cię stać Załóż ile chcesz wydać na box i tego się trzymaj. Najlepiej podjechać do sklepu z dużym wyborem, przymierzyć a najlepiej przejechać się tak 130km/h. nie ma reguły Jeździłem z kilkoma i taki mam wniosek a belki, nie mam zdania. Ja mam aluminiowe z lidla i są najlepsiejsze, bo moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slr Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Myślę że najlepiej by to były belki w kształcie łzy by były opływowe i z rowkiem na mocowanie T. Box to jak kolega wspomniał zależy ile masz kasy na to i jak dużo miejsca potrzebujesz. Systemy THUL na pewno godne polecenia ale nie są najtańsze. Poszukaj np zamienników też bardzo dobrych rodzimej firmy Taurus - https://www.taurus.info.pl/bagazniki-i-uchwyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gulliver13 Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Dzięki za odpowiedź! Poczytałem o Thulu i jest nr 1, ale Taurus także nie jest zły i widać go na ulicach Na Śląsku na pewno są sklepy z bagażnikami, podjadę i zobaczę na żywo. Szkoda że tego nie zrobiłem jak norauto likwidowali, podobno w fajnych pieniądzach wyprzedawali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slr Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Zgadza się jak Norauto kończyło się szło na pniu wsio Taurusa masz w Mikołowie jak coś przy trasie na Wisłę. Thula masz wszędzie gdzie bagażniki... Taurusa niby też ale najlepiej jak jesteś z okolicy jechać do ich salonu głównego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Varicella Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Poprzednio miałem Taurusa ale był dość długi i wchodził w drgania z przodu przy wyższych prędkościach. Obecnie mam Thule - jest krótszy, nieco wyższy i znacznie sztywniejszy. Mimo ceny wart zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berto Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Ja do swojego mam zestaw belki: Cruz Airo + box Mont blanc 350. Użytkowany już 3 sezony bez uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emjot Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Ja znalazłem belki oryginalne Nissan na OLX. Podobają mi się bo sa krótsze i nie wystają poza relingi (wiem, że dla innych to może być wada). Są takie same do T32 jak do Q11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gulliver13 Opublikowano 3 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Cześć, Wracam z tematem bagażnika dachowego z tego to wiem to bagażnik może wystawać 20 cm na szybę. Myślę, samochód spory to i pewnie spory box wejdzie, ale zapomniałem że mam antenkę taką zwykłą, pręcik, nie "płetwa rekina" (abstrahując, dziwna sprawa jak na auto z 2016). Czy ktoś z Was ma zwykłą antenę i box powyżej 190cm? Czy jednak trzeba kupić mniejszy box lub zmienić antenę na płetwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Varicella Opublikowano 3 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 9 godzin temu, Gulliver13 napisał: Cześć, Wracam z tematem bagażnika dachowego z tego to wiem to bagażnik może wystawać 20 cm na szybę. Myślę, samochód spory to i pewnie spory box wejdzie, ale zapomniałem że mam antenkę taką zwykłą, pręcik, nie "płetwa rekina" (abstrahując, dziwna sprawa jak na auto z 2016). Czy ktoś z Was ma zwykłą antenę i box powyżej 190cm? Czy jednak trzeba kupić mniejszy box lub zmienić antenę na płetwę? W QQ J11 miałem box 175 o musiałem odkręcać antenkę.... nie przeszkadzało mi to za bardzo. Teraz w X-sie płetwa chowa się pod boxem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gulliver13 Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 O, to z którego roku masz Xtraila że masz płetwę? Czy też akcesoryjną montowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Varicella Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 (edytowane) https://www.cars-data.com/webp/nissan/nissan-x-trail_3346_5.webp https://m.autokult.pl/wheelsage-org-porlamfer--5d5c706,750,470,0,0.jpg 2019. fabryczna. Antenki były przed liftem. Edytowane 4 Lutego 2022 przez Varicella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gulliver13 Opublikowano 28 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2022 Cześć, to jeszcze raz ja wybór padł na belki i box thule, mam pytanie o to jaką maksymalną długość może mieć box? Licząc od anteny do szyby, daje to około 190cm, ale boks jest z tyłu pod kątem plus z przodu może wyjść za szybę. Chciałbym kupić Thule Motion XT XL, on jest długi na 215 cm i zastanawiam się czy będzie ok czy nie sfrunie Maksymalnie jak długi box zakładaliście na Xtraile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rex-er Opublikowano 1 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 (edytowane) Udało mi się wygooglać coś takiego: Thule Motion XT 800 XL Sam jeżdżę z Faradem Crub, ale on chyba ma poniżej 190cm Edytowane 1 Marca 2022 przez Rex-er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Varicella Opublikowano 1 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 5 godzin temu, Rex-er napisał: Udało mi się wygooglać coś takiego: Thule Motion XT 800 XL Sam jeżdżę z Faradem Crub, ale on chyba ma poniżej 190cm nieco za długi BOX... mój 175cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gulliver13 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Dzięki! Zamówiłem ten z Thule, 215cm. Powinien podejść, na oficjalnej stronie nissana jest box o długości 210 dedykowany do xtrail, także te ekstra 5 cm nie powinno robić róznicy. Dam znać jak zmontuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rex-er Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Ciekawostka: Box dachowy Nissan to FARAD, Model: MARLIN 680. Ze znaczkiem Farad kosztuje 1600zł, ze znaczkiem Nissan 2500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gulliver13 Opublikowano 14 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Przyszło, weszło. Tak się bagażnik prezentuje na aucie, muszę lekko do przodu belki przesunąć aby antenka nie była wygięta. Chyba że ktoś z Was próbował podmienić antenkę na płetwę rekina? Czy to dużo kombinowania (demontaż podsufitki)? Taką znalazłem na allegro, oryginał renault: https://allegro.pl/oferta/antena-samochodow-fm-am-pletwa-rekina-x-trail-juke-9754996955 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vahanar Opublikowano 15 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 tu masz temat : https://forum.nissanklub.pl/topic/113959-antena-rekinek-zamiana-ze-zwykłą/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARO1990_2 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Witajcie Podpowiedzcie jaki box dachowy podejdzie do naszych t32 fl. Chodzi mi o jak najwiekszy tak żeby swobodnie klapa bagaznika się otwierała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slr Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Ja mam taki... Zero problemów. Obok jeszcze rower wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARO1990_2 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Jestem ciekaw czy Thule Motion XT XXL podejdzie. Ewentualnie Thule Motion XT XL I jakie belki do tego najlepsze będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi