Krzysztof77 Opublikowano 1 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 Witam wszystkich forumowiczów Posiadam auto z 2018 roku z silnikiem 1.3 140km , przy pierwszym serwisie regulowali mi przednie drzwi od strony pasażera bo były za bardzo schowane po zamknięciu względem tylnych drzwi , aczkolwiek i tak nie jest idealnie , fachowcy z serwisu powiedzieli , że już bardziej nie można spasować bo regulacja na to nie pozwala z kolei od strony kierowcy jest w miarę dobrze , auto sprawdzałem miernikiem do lakieru i powłoka lakiernicza jest OK , auto kupowałem nowe w salonie , już po zakupie dzwoniłem i pytałem się o regulację drzwi wtedy usłyszałem od serwisu , że to jest standard i cytat pana z serwisu - ten typ tak ma (auta są robione masowo) Jak jest u Was z tym spasowaniem elementów karoserii po 2018 roku produkcji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberekp Opublikowano 1 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 Identycznie. Różnice, szczególnie na masce i tylniej klapie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeke Opublikowano 1 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 To nie jest Syrena klepana na kowalskim kopycie. Tutaj elementy są wykonane z pewną dokładnością. Rozumiem niechlujność montażu w fabryce przy masówce, nie rozumiem stwierdzenia serwisu - "lepiej się nie da". Skoro od strony kierowcy się w fabryce dało, skoro w innych egzemplarzach się dało to tutaj też się musi "dać". Poprosić o wytłumaczenie TTM-a na piśmie (wtedy z reguły już się da) lub zmienić serwis. Zapytaj pana doradcę serwisowego, czy sam w swoim samochodzie przyjąłby taką robotę. W obu moich egzemplarzach (z 2016 i 2019) elementy były spasowane wzorowo. Edit - mało tego, miałem wymieniane przednie drzwi kierowcy po stłuczce. I też się "dało" zrobić tak, że były wpasowane idealnie.Wtedy robili dwa podejścia, za drugim razem wymieniono zawiasy, które najwidoczniej zostały uszkodzone przy "dzwonie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof77 Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Może faktycznie pojadę do innego serwisu , jednak denerwuje mnie fakt , że auto z fabryki trzeba poprawiać i to w zakresie elementów blacharskich żenada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.