MarcinJ Opublikowano 4 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 W sumie nie wiem od kiedy, bo po prostu myslalem, ze nie jest zaprogramowany. Ale co zauwazylem: Czasami jak automatycznie zamykam szybe drzwi kierowcy to dojdzie do gory, zamknie sie, po czym zjedzie jakies 30% w dol i zatrzyma się. Jakby wykryło jakąś przeszkodę i odbiło. W efekcie szyba już potem nie zamyka się automatycznie, trzeba ją 'zaprogramować' trzymając przez jakieś 4-5sek przycisk zamykania cały czas aktywny po zamknięciu szyby. Przez jakis czas działa wszystko OK aż znów zdarzy się sytuacjia, że przy domykaniu okna dojedzie do konca, odbije troche w dol i przestaje dzialac automat, trzeba znow recznie do konca, programowac itp. Ktos ma pomysl, gdzie siedzi przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 4 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Godzinę temu, MarcinJ napisał: Ktos ma pomysl, gdzie siedzi przyczyna? Może warto prowadnice szyb "smarnąć" jakimś sprayem z silikonem. Nie sądzę, by to było akurat to, ale na pewno nie zaszkodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 4 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 OK, jak coś konkretnego z preparatów znajdę to się pobawię. Jednak to raczej nie wpłynie na problem bo szyba ewidentnie dobija do końca normalnie i po chwili odskakuje w dół - jakby jakaś krańcówka nie łapała prawidłowo i włączało się zabezpieczenie przed przyciśnięciem palcy albo coś (o ile te auto w ogóle coś takiego ma). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 4 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 5 godzin temu, MarcinJ napisał: jakby jakaś krańcówka nie łapała prawidłowo i włączało się zabezpieczenie przed przyciśnięciem palcy albo coś (o ile te auto w ogóle coś takiego ma). Włóż paluchy i się przekonasz ... że nie ma . Tak przynajmniej twierdzili w ASO. Ja mam z przodu dodane owiewki HEKO i nie miało to najmniejszego wpływu na pracę sterowania szyb. Wszystko chodzi elegancko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rex-er Opublikowano 4 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 A to nie jest normalne? W Pulsarze tak mam, w Focusie tak miałem Obstawiałbym jakiś brudek czy coś, zdecydowanie częstotliwość problemu jest u mnie większa zimą, jak się wszystko "klei" od wilgoci i lodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 10 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Dziś już całkowicie padło. Tzn jak się przytrzyma dłużej u góry to nagle coś lekko się ruszy i automat się całkowicie wyłącza - nie da się szyby nawet w dół ruszyć. Dopiero chwila przerwy i automat w dół działa, ale w górę nie. I nie da się tego zaprogramować już. Myślicie, że rozszerzona gwarancja to obejmuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Mnie to też czasem nie działa. Ale głownie zimą i ogólnie przy niskich temperaturach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 10 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Przeczekam do wiosny i zobacze, czy sie poprawi. Wielkim problemem to nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExploRer Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 18 godzin temu, MarcinJ napisał: Myślicie, że rozszerzona gwarancja to obejmuje? Zapomnij o tej gwarancji, TYLKO na grubsze sprawy, ale to też tak nie do końca działa... Szkoda kasy, jak z gwarancją na "blachy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.