rutpio1978 Opublikowano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 Cześć, Na początku chciałem się przywitać - to mój pierwszy post (w ogóle na motoryzacyjnym forum, nie tylko tutaj ). Zazwyczaj jestem czytaczem i zawsze udawało mi się znaleźć odpowiedź na moje problemy z poprzednimi autami , ale tym razem się poddałem (ale może źle szukałem no i poprzednie problemy to były typowe przypadłości danego modelu). Mam używanego Qashqai'a z przebiegiem trochę ponad 30tkm i jeżdżę nim około 2 miesięcy (w sumie to jeździ żona, a ja tylko na zakupy w soboty ). Ostatnio siedząc za kierownicą zwróciłem uwagę , że prawa przednia strona wydaje się być wyżej niż lewa, ale uznałem , że to wina krzywego parkingu. Dzisiaj zmierzyłem miarką w garażu podziemnym i faktycznie z lewej strony błotnik jest o 1 cm niżej niż z prawej (zmierzyłem też przestrzeń między górną częścią opony i błotnika - także 1 cm różnicy). Czy to jest objaw jakiejś poważnej usterki? Auto jest jeszcze na gwarancji (kupione w salonie) - czy kwalifikuje się to do naprawy gwarancyjnej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 Zgłoś w salonie,nie daj się wyśmiać.Jeżeli talki objaw występuje to może być wina słabszej sprężyny.Nie wykluczone,że po jakimś czasie przechył może się powiększyć ze względu na jej słabe hartowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutpio1978 Opublikowano 12 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 Tak zrobię, dzięki za upewnienie że nie mam paranoi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.