ktmgraba Opublikowano 16 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Witam, przymierzam sie do zalozenia czujnikow parkowania do murano z52 i tutaj pytanie czy kupic jakis zestaw uniwersalny? Widzialem nawet te montowane pod zderzak bez wiercenia dziur, czy dokupoc orginalny zestaw? Nie wiem jak jest w nissanie ale np w omedze doklada sie tylko parktronic bo wiazka juz jest i same czujniki, montowal juz ktos u siebie? Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 umnie w z51 mam przód i tył ale chyba serie mam. Wydawało mi się że z52 ma w standardzie przód i tył. Myślę że lepiej orginał odrazu z kamerą cofania chyba takie zastawy są na ebay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktmgraba Opublikowano 17 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Kamera cofania jest, a te czujniki to masz widoczne czy to sa jakies zakladane pod zderzak? Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Umnie wmontowane śą w zderzak i są w kolorze zderzaka polakierowne. A widziałem kiedyś u jednego znajomego że wymienił jakąś kamerke co mierzy odległość i piszczy zamiast czujników 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub.S83 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 W dniu 16.12.2020 o 22:30, ktmgraba napisał: Witam, przymierzam sie do zalozenia czujnikow parkowania do murano z52 i tutaj pytanie czy kupic jakis zestaw uniwersalny? Widzialem nawet te montowane pod zderzak bez wiercenia dziur, czy dokupoc orginalny zestaw? Nie wiem jak jest w nissanie ale np w omedze doklada sie tylko parktronic bo wiazka juz jest i same czujniki, montowal juz ktos u siebie? Ja montowałem zestawy steelmate na przód i tył. Do przednich dodatkowo założyłem moduł Can, który nimi steruje (czas podtrzymania, prędkość przy której mają się załączyć/wyłączyć itd.). Listwy magnetyczne czyli te pod zderzak odpuść bo to żyje własnym życiem i z wiarygodnymi wskazaniami ma tyle co nic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktmgraba Opublikowano 18 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Dzieki a podasz jakis link do tych czujnikow? Duzo roboty? Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub.S83 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 1 godzinę temu, ktmgraba napisał: Dzieki a podasz jakis link do tych czujnikow? Duzo roboty? Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka Wpisz w allegro "czujniki steelmate" i będziesz miał całą gamę do wyboru. Z wyświetlaczem lub bez, matowe lub połysk, flush mount (mocowane od wewnętrznej strony zderzaka) lub tradycyjne. Są to bardzo dobre czujniki i części zamienne są do nich dostępne bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktmgraba Opublikowano 19 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 DziekiWysłane z mojego H8216 przy użyciu TapatalkaDziekiWysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub.S83 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 12 godzin temu, ktmgraba napisał: Dzieki Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka Tu masz pokazane jak to wygląda u mnie: tradycyjne czujniki do lakierowania. Flush mount by się u mnie nie sprawdził ze względu na planowane miejsce montażu (musiałem głowice BLIS zmieścić). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktmgraba Opublikowano 19 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Ale zeby pociagnac instalacje to pol auta chyba trzeba rozebrac bo na przod i na tyl trzeba przewody ciagnac Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub.S83 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 2 godziny temu, ktmgraba napisał: Ale zeby pociagnac instalacje to pol auta chyba trzeba rozebrac bo na przod i na tyl trzeba przewody ciagnac Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka Nie jest aż tak źle To dwie osobne instalacje. Do tylnych musisz zdjąć: lampy, zderzak, wewnętrzną osłonę pasa tylnego, schowek bagażnika i poszycie tapicerki z jednego boczku. Tylny zderzak się bardzo łatwo demontuje. Do przedniej instalacji: grill, nadkole (lewe), zderzak i dolną część deski po stronie kierowcy. U Ciebie będzie identycznie mimo, że to z52. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktmgraba Opublikowano 19 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Czyli pół auta Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub.S83 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 16 minut temu, ktmgraba napisał: Czyli pół auta Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka Eeee tam. Jestem po rozbiórce połowy samochodu, po tym jak go: wygłuszałem, montowałem BLIS, dodatkowe asystenty kierowcy, kamery, domykanie drzwi i kick sensor klapy. Czujniki przy tym to taki relaksik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktmgraba Opublikowano 19 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Bawie sie tak caly czas ale nie w nissanie i trochę kurde srednio mi sie widzi opcja rozbierania tylu elementow dla tych czujnikow chyba Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi