Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Murano czujniki parkowania

ktmgraba
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przymierzam sie do zalozenia czujnikow parkowania do murano z52 i tutaj pytanie czy kupic jakis zestaw uniwersalny? Widzialem nawet te montowane pod zderzak bez wiercenia dziur, czy dokupoc orginalny zestaw? Nie wiem jak jest w nissanie ale np w omedze doklada sie tylko parktronic bo wiazka juz jest i same czujniki, montowal juz ktos u siebie?

Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka

umnie w z51 mam przód i tył ale chyba serie mam. Wydawało mi się że z52 ma w standardzie przód i tył. Myślę że lepiej orginał odrazu z kamerą cofania chyba takie zastawy są na ebay

Kamera cofania jest, a te czujniki to masz widoczne czy to sa jakies zakladane pod zderzak?

Umnie wmontowane śą w zderzak i są w kolorze zderzaka polakierowne. A widziałem kiedyś u jednego znajomego że wymienił jakąś kamerke co mierzy odległość i piszczy zamiast czujników

• Like 1

W dniu 16.12.2020 o 22:30, ktmgraba napisał:

Witam, przymierzam sie do zalozenia czujnikow parkowania do murano z52 i tutaj pytanie czy kupic jakis zestaw uniwersalny? Widzialem nawet te montowane pod zderzak bez wiercenia dziur, czy dokupoc orginalny zestaw? Nie wiem jak jest w nissanie ale np w omedze doklada sie tylko parktronic bo wiazka juz jest i same czujniki, montowal juz ktos u siebie?

Ja montowałem zestawy steelmate na przód i tył. Do przednich dodatkowo założyłem moduł Can, który nimi steruje (czas podtrzymania, prędkość przy której mają się załączyć/wyłączyć itd.).

Listwy magnetyczne czyli te pod zderzak odpuść bo to żyje własnym życiem i z wiarygodnymi wskazaniami ma tyle co nic. 

• Like 1

Dzieki a podasz jakis link do tych czujnikow? Duzo roboty?

1 godzinę temu, ktmgraba napisał:

Dzieki a podasz jakis link do tych czujnikow? Duzo roboty?

Wpisz w allegro "czujniki steelmate" i będziesz miał całą gamę do wyboru. Z wyświetlaczem lub bez, matowe lub połysk, flush mount (mocowane od wewnętrznej strony zderzaka) lub tradycyjne. Są to bardzo dobre czujniki i części zamienne są do nich dostępne bez problemu. 

Dzieki

Dzieki

12 godzin temu, ktmgraba napisał:

Dzieki

Tu masz pokazane jak to wygląda u mnie: tradycyjne czujniki do lakierowania. Flush mount by się u mnie nie sprawdził ze względu na planowane miejsce montażu (musiałem głowice BLIS zmieścić). 

1554677367_20200413_134808(Kopiowanie).thumb.jpg.56fe1457f16e5737f160287684998f05.jpg

20200413_134740 (Kopiowanie).jpg

20200413_134651 (Kopiowanie).jpg

20200413_134717 (Kopiowanie).jpg

• Upvote 1

Ale zeby pociagnac instalacje to pol auta chyba trzeba rozebrac bo na przod i na tyl trzeba przewody ciagnac :)

2 godziny temu, ktmgraba napisał:

Ale zeby pociagnac instalacje to pol auta chyba trzeba rozebrac bo na przod i na tyl trzeba przewody ciagnac :)

Nie jest aż tak źle ;) To dwie osobne instalacje. Do tylnych musisz zdjąć: lampy, zderzak, wewnętrzną osłonę pasa tylnego, schowek bagażnika i poszycie tapicerki z jednego boczku. Tylny zderzak się bardzo łatwo demontuje. 

Do przedniej instalacji: grill, nadkole (lewe), zderzak i dolną część deski po stronie kierowcy. 

U Ciebie będzie identycznie mimo, że to z52.

16 minut temu, ktmgraba napisał:

Czyli pół auta emoji16.png

Eeee tam. Jestem po rozbiórce połowy samochodu, po tym jak go: wygłuszałem, montowałem BLIS, dodatkowe asystenty kierowcy, kamery, domykanie drzwi i kick sensor klapy. 

Czujniki przy tym to taki relaksik :D

Bawie sie tak caly czas ale nie w nissanie i trochę kurde srednio mi sie widzi opcja rozbierania tylu elementow dla tych czujnikow chyba