Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Brak sygnału z kamery cofania

jagapiotrek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

45 minut temu, jagapiotrek napisał:

Brak sygnału z kamery cofania, w ciągu ostatniego tygodnia raz udało się jej załączyć, co mogę ewentualnie sprawdzić?

Wszystkie kostki po kolei rozłączyć, psiknac kontaktem i złożyć 

Dokładnie jak napisał poprzednik. U mnie równieź był podobny problem. Rozebrałem plastiki na klapie, porozpinałem kostki. Suszenie złącz i kontakt spray w złącza. Już kiedyś pisałem w tym temacie. Problem prawdopodobnie tkwi w tym, że klapa nie ma żadnej izolacji termicznej wewnąrz. Przy pewnych warunkach może wystąpić punkt rosy i problem gotowy.

• 2 miesiące temu...

U mnie właśnie dzisiaj wystąpił ten problem.Kamerka (Chińczyk) nagle przestała działać,brak obrazu,widzę ciemność na ekranie.

Jutro zajmę się szczegółami,może coś znajdę...ale! Pytanie jest bo wiem,że ktoś zakładał oryginalną kamerę Nissana do radia z androidem,jak się to ma napięciowo,czy jest to możliwe bezpośrednio i czy można pominąć moduł kamery

W dniu 19.12.2020 o 12:02, RS350 napisał:

Dokładnie jak napisał poprzednik. U mnie równieź był podobny problem. Rozebrałem plastiki na klapie, porozpinałem kostki. Suszenie złącz i kontakt spray w złącza. Już kiedyś pisałem w tym temacie. Problem prawdopodobnie tkwi w tym, że klapa nie ma żadnej izolacji termicznej wewnąrz. Przy pewnych warunkach może wystąpić punkt rosy i problem gotowy.

Dzięki, wystarczyło docisnąć kostki

W dniu 15.03.2021 o 19:29, JACKO29 napisał:

U mnie właśnie dzisiaj wystąpił ten problem.Kamerka (Chińczyk) nagle przestała działać,brak obrazu,widzę ciemność na ekranie.

Jutro zajmę się szczegółami,może coś znajdę...ale! Pytanie jest bo wiem,że ktoś zakładał oryginalną kamerę Nissana do radia z androidem,jak się to ma napięciowo,czy jest to możliwe bezpośrednio i czy można pominąć moduł kamery

Sa inne napięcia, konieczny modul (150-200zl), który wpinasz w biała kostkę radia, z niej wtedy wychodzi żółty czincz i ten czinsz podłącza do chińskiego radia - tak to dziala jak fabrycznie byla kamera, nie wiem czy jeśli kamery brak to czy instalacja jest. 

Nie,nie ma instalacji

Ale już ogarnąłem problem,po prostu radio "samo"jakoś się poprzestawiało,nie dosyć że kamera się zablokowała to jeszcze włączył się mirror i wszystko było na odwrót :D

• 1 rok później...
W dniu 20.03.2021 o 17:00, jagapiotrek napisał:

Dzięki, wystarczyło docisnąć kostki

o których kostkach mówisz? te do poszczególnych czujników?

Jar,mowa jest o kostkach od kamery cofania,cała elektryka jest pod plastikiem klapy,U Ciebie jest problem z czujnikami,musisz szukać gdzie wchodzi do środka instalacja z czujników i posprawdzać napięcia.