Jureczek Opublikowano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Witam . Czy normalnym jest że po każdej jezdzie (ok 25km po mieście) włączał się wentylator chłodnicy? Używaj wyszukiwarki!Nie zakładaj powielających się tematów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 9 godzin temu, Jureczek napisał: Czy normalnym jest że po każdej jezdzie (ok 25km po mieście) włączał się wentylator chłodnicy? Jak najbardziej sytuacja normalna, że po rozgrzaniu silnika i zatrzymaniu, wentylator włącza się cyklicznie dopóki nie wyłączysz silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jureczek Opublikowano 19 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Wentylator włącza się po wyłączeniu silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberekp Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Normalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jureczek Opublikowano 20 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Witaj Andrzej G.Problem w tym że u mnie w Q....u wentylator chłodnicy włącza się po wjechaniu do garażu i wyłączeniu silnika- po przejechaniu ok. 20 km w ruchu miejskim -temp. zewn. 4 st.C. Czy to normalne ? .POzdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Ja już kiedyś pisałem w innym wątku, że wentylator mi się włącza tylko jak klimę załączam. Ewentualnie w upały. Nie kojarze ani jednej sytuacji chodzących wentylatorów po wyłączeniu silnika, nawet w upały (co nie znaczy, że nie było takiej sytuacji, ale ja nie zwróciłem na to uwagi). Z drugiej strony ciężko nie zauważyć chodzących wentylatorów przy wyłączonym silniku bo często to widzę w innych samochodach. Nigdy się nie zastanawiałem czy może to być zależne od producenta, błędu, a może słabego chłodzenia grzejącego się układu, co skutkuje częstym włączaniem się wentylatora. Nie do końca wierzę, że to normale. W żadnym z moich trzech aut takie coś nie ma/ nie miało miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 20 godzin temu, Jureczek napisał: Witaj Andrzej G.Problem w tym że u mnie w Q....u wentylator chłodnicy włącza się po wjechaniu do garażu i wyłączeniu silnika- po przejechaniu ok. 20 km w ruchu miejskim -temp. zewn. 4 st.C. Czy to normalne ? .POzdrawiam Ani razu mi się nie włączył wentylator, po wyłączeniu silnika. Jak po dłuższej jeździe zatrzymuję się, zanim otworzę drzwi do garażu, to wentylator kilka razy zdąży się na krótko włączyć i wyłączyć, pomimo że temp. s-ka mam w środku skali. Ale po wyłączeniu s-ka ani razu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.