waldusrelax Opublikowano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Witam. Zakupiłem właśnie qashqaia w wersji tekna+. Przy starcie silnika obie lampy robią test i skrecaja natomiast podczas jazdy prawa lampa skreca a lewa nie. Zna ktoś może temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujekgoodadvice Opublikowano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Witam, lampa lewa również skręca, tylko robi to w mniejszym zakresie, prawa mocniej pobocze oświetla, tyle mogę powiedzieć że swoich spostrzeżeń. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 43 minuty temu, wujekgoodadvice napisał: Witam, lampa lewa również skręca, tylko robi to w mniejszym zakresie, prawa mocniej pobocze oświetla, tyle mogę powiedzieć że swoich spostrzeżeń. Pozdrawiam. W obie strony chyba tak samo skręcają, zależy to tylko od prędkości i stopnia wychylenia kiery. Natomiast pytanie czy w ogóle się nie rusza, czy skręca słabo? Najlepiej jechać ok 30-40 i zrobić mocne skręty lewo prawo wtedy ładnie widać (codziennie to trenuję na drodze osiedlowej 30 km/h z zatoczkami do "zwalniania". Co ciekawe jadąc 40+ włącza się system antyzderzeniowy (sygnalizuje) widząc słupek na zatoczce do ominięcia, na który przez chwilę sie jedzie zanim skręcisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldusrelax Opublikowano 2 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Dzięki za pomoc. Byłem teraz na jeździe probnej po ciemku i się okazuje że dziala tylko że prawa lampa skreca jak kręcę w prawo na postoju natomiast lewa skręca tylko podczas jazdy gdy koła się kreca że prawa skręca podczas jazdy i na postoju a lewa tylko podczas jazdy. A u Was jak jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 lewa zawsze będzie mniej skręcała , oślepiał byś innych uczestników. prawa skręca na postoju bardzo widocznie, lewa ciut słabiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Na wychylenie ma wpływ prędkość i kierownica moim zdaniem. Jak stanę lampy się prostują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 3 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Na wychylenie ma wpływ prędkość i kierownica moim zdaniem. Jak stanę lampy się prostują. Na postoju też lampy skręcają wraz z kreceniem kierownicy.Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldusrelax Opublikowano 3 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 No u mnie właśnie nie. Prawa, skręca na postoju a lewa skręci dopiero jak koła zaczynają sie toczyć. Natomiast jak zatrzymam auto to obie się prostuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 3 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zrobiłem test w garażu, niestety do przeszkody na której widzę światła mam jakieś 20-30 cm. Kręcenie kołami powoduje skręcanie obu reflektorów w odpowiednią stronę. Ale stojąc jest to ruch o kilka cm raptem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.