pabloXXI Opublikowano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Jako nowy użytkownik forum witam wszystkich. Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem Nissana Note E12 i zauważyłem, że szczególnie przy przejeżdżaniu poprzecznych nierówności skrzypi przednie zawieszenie. Co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trooll3 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Witaj.Rozumiem, że nie dawno zakupiłeś?Mi też skrzypi, ale tylko przy niskich temp.W lecie nie.Są to gumki stabilizatora. Nie wymieniam, bo nie ma lekarstwa. Można smarować, tylko po co? Mi już nie przeszkadza. Wysłane z mojego Mi MIX 3 5G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Gumy stabilizatora.....denerwujące skrzypienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabloXXI Opublikowano 9 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Ok. Dziękuję za odpowiedź. Skrzypi jak stary tapczan. W takim razie aby do lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 4 godziny temu, pabloXXI napisał: Ok. Dziękuję za odpowiedź. Skrzypi jak stary tapczan. W takim razie aby do lata. Niektórzy psikają silikonem albo preparatem do pasków klinowych. Do lata powinno pomóc a na pewno nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Takie psikanie robi więcej straty niż pożytku......na drążku guma "wycina" rowek jak cały czas mokra lub tłusta. Ten rowek potrafi być tak duży, że zamiast samych gum stabilizatora będzie trzeba wymienić cały stabilizator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabloXXI Opublikowano 10 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Dziękuję jeszcze raz za zainteresowanie tematem. Przy zakupie nie słychać było tych objawów (było cieplej) i trochę mnie to później zaskoczyło tym bardziej, że autko ma nieduży przebieg. Cóż samochód sam w sobie jak można tak powiedzieć całkiem fajny, więc akceptuję ten drobny "feler" i uznaje, że po prostu tttm (ten typ tak ma). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred77 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 U mnie też skrzypi. Mam to gdzieś. Ważne, że nie ma luzów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 W dniu 9.01.2021 o 22:18, M@reS napisał: Takie psikanie robi więcej straty niż pożytku......na drążku guma "wycina" rowek jak cały czas mokra lub tłusta. Ten rowek potrafi być tak duży, że zamiast samych gum stabilizatora będzie trzeba wymienić cały stabilizator To zależy. Musiałby się dostać piach, przykleić do tego i wtedy piłować. Jak guma jest jeszcze ciasna to raczej nie nastąpi a sam preparat nie ruszy stabilizatora. Niektórzy kiedyś zamiast gum dawali poliuretan. Osobiście uważam, że poliuretan jest za sztywny i to raczej patent do sportu niż osobówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Gumy stabilizatora. Miałem jakieś podróby (skrzypiały zimą, latem cicho), miałem polieturany (skrzypiały latem, zimą cisza), w końcu kupiłem w ASO - miałem przez 40 czy 50 tys km ciszę, teraz zaczęły się odzywać przy mrozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi