dara1 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 witam, kupiłen nie dawno qashqai,a 1.2 bęzyna i przy starcie nie zapala sie kontrolka oleju. auta 2018r. czy ktos ma jakis pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysrob Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Poszukaj na YT lub w innych wątkach tego forum jak aktywować tryb serwisowy kontrolek. Jeśli nie będzie się świeciła lampka oleju to możliwe że że uległa przepaleniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 28 minut temu, krzysrob napisał: nie będzie się świeciła lampka oleju to możliwe że że uległa przepaleniu. mozliwe rowniez ze sprzedajacy celowo ja wyjal/wylaczyl chcac ukryc jakas awarie zwiazana ze smarowaniem silnika, motoryzacja zna takie przypadki @dara1 zdemontuj licznik i sprawdz zarowke, jesli nie masz takich umiejetnosci - elektryk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek 1 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Nikt nic nie wyjął, nissan zamontował miejsce na czujnik tylko "zapomnieli" połączyć z kontrolka na tablicy. Uważaj bo nawet jakbyś miał niski stan oleju to żaden sygnał nie przyjdzie. Ja mam 1.2 z 2015r i ten temat walkowalem już kiedyś. Oszczędności oszczędności oszczędności. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 A w tych nowszych zegarach to nie jest tak, że nie ma żaróweczek jak w starych tylko lutowane ledy? Gdzieś tak czytałem i ponoć nie ma możliwości by handlarz sobie coś wyciągał. Czujnik poziomu oleju nie jest podpięty (przynajmniej we wcześniejszych rocznikach tak jest) , nie ma wtyczki na wiązce w komorze silnika, ani pewnie opcji w oprogramowaniu komputera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysrob Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 STARTING COMBINATION METER SELF-DIAGNOSIS MODE NOTE: • Check combination meter power supply and ground circuits if self-diagnosis mode does not start. Refer to MWI-66, "COMBINATION METER : Diagnosis Procedure". Replace combination meter if power supply and ground circuits are found to be normal and self-diagnosis mode does not start. Refer to MWI-86, "Removal and Installation". • Combination meter self-diagnosis mode will function with the ignition switch in ON. Combination meter selfdiagnosis mode will exit upon turning the ignition switch to OFF. How to Initiate Self-Diagnosis Mode 1. Turn ignition switch OFF. 2. While pressing the trip reset switch (1), turn ignition switch ON. 3. Keep the trip reset switch for 1 seconds or more. 4. Press the trip reset switch at least 3 times. (Within 7 seconds after the ignition switch is turned ON.) 5. “Work instruction code” is indicated in the top portion of information display and self-diagnosis is started. 6. The mode switches in the order shown below each time the trip reset switch is pressed. NOTE: If the trip reset switch is not operated for 20 seconds or more, the self-diagnosis mode is automatically cancelled. Cytat z instrukcji serwisowej. Będą sprawdzane wszystkie lampki kontrolne i zobaczysz czy działa. Sprawdzałem i test działa QQ 1.2 z 2014 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dara1 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 to jak zasygnalizuje niskie ciśnienie oleju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysrob Opublikowano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Lampka podczas testu musi się zaświecić. Jeśli się nie zaświeci to albo jest spalona lub coś się dzieje z elektroniką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 46 minut temu, krzysrob napisał: Lampka podczas testu musi się zaświecić. Jeśli się nie zaświeci to albo jest spalona lub coś się dzieje z elektroniką. Potwierdzam (przed chwilą byłem w samochodzie) jak koledzy wyżej, że nie ma typowej kontrolki oleju. Jak będzie za niskie - zapewne zaświeci się na czerwono wyświetlacz między zegarami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.