Janek062484 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Witam. Problem z nissanem primastar. Wracając z pracy zapaliła mi się kontrolka ładowania. Przez jakiś czas zapalała się i gasła. Pojechałem na garaż szukać przyczyny. Poprawiłem kabel masowy pod autem przy akumulatorze. Sprawdziłem i przeczyściłem bezpieczniki i przekaźniki pod zbiorniczkiem płynu chłodzącego. Sprawdziłem napięcie na alternatorze przy zapalonym silniku 12v tak jak na akumulatorze. Nie wzrasta przy dodawaniu gazu. Na przewodzie wzbudzenia alternatora 10,5v na zapłonie. Potem zauważyłem że podczas przekręcania zapłonu nie zapala się kontrolka ładowania a za to po chwili zaczyna świecić kontrolka świec żarowych. Auto odpala i jedzie normalnie. Nie mam pomysłu co jeszcze można sprawdzić. Podrzucicie coś ze swojego doświadczenia??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek062484 Opublikowano 1 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Witam. Po wymianie szczotek w alternatorze ładowanie powróciło. Natomiast problem z kontrolkami pozostał. Brak kontrolki ładowania, nie zapala się nawet podczas testu licznika. I święci cały czas kontrolka grzania świec. Auto pracuje normalnie.Wysłane z mojego Redmi 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.