Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nie działają światła mijania

AlkoNinja

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Od niedawna jestem użytkownikiem QQ pierwszej generacji. Dzisiaj zauważyłem, ze światła mijania nie świecą. Sprawdziłem żarówki (wiem, że łatwo pomylić z długimi - zapoznałem się już z forum - sprawdziłem na pewno dobrze) i są OK. Czy możliwe, że walnął bezpiecznik? Czy spodziewać się czegoś gorszego? Jeśli chodzi o bezpieczniki, jestem totalnie zielony. Czy mógłby mi ktoś wskazać gdzie dokładnie znajduje się ten od świateł mijania?

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Jeżeli nie świecą oba światła to może być problem  masą. Sprawdż bezpieczniki pod maską silnika . F5 i F7. Skrzynka bezp jest pod 9

post-50696-0-67250000-1453366007_thumb.jpgpost-50696-0-33815400-1453366016_thumb.jpg

Wykluczyłbym manetkę, gdyż pozostałe światła działają. O ile wiem tak, ale czy nie powinien on działać tylko w przypadku gdy manetka ustawiona jest w trybie "auto"?

Światła mijania powinny się palić przede wszystkim przy poniższym ustawieniu manetki.

NISSAN-QASHQAI-J10-MANETKA-LEWA-PRZELACZNIK-Funkcje-kierunkowskazy-swiatla (1).jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...