Gossip8484 Opublikowano 16 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 2021-02-15, 13:18 Hejka, Posiadam Murano z 2007 roku B+LPG, mam pytanie ponieważ wywaliło mi wszystkie kontrolki, pali po kilku sekundach i spala tony paliwa wymieniłem czujnik położenia wału, ten z góry i problem nie zniknął. Doczytałem na forum, że są 2 takie czujniki i teraz pytanie jak się dostać do tego niżej? Czy od góry, demontować akumulator, układ dolotowy itd czy od dołu samochodu? Nie moge go zlokalizować. Od góry świecę latarką i go nie widać. Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesol Opublikowano 16 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Wejdź na temat (na zimnym nie zmienia biegow)jest tam schemat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gossip8484 Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Dzięki, znalazłem, ale jestem za glupi żeby go odczytać. Proszę o jakąś podpowiedź prostym językiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 18 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 dlaczego miałby mieć 2 czujniki położenia wału ? - przecież obroty wały jest w stanie 1 czujnik rejestrować. czujnik wału wymienia się od spodu, bo wał przecież jest w bloku silnika, jest on od przodu, z prawej strony rury od kolektora wydechowego, nie mylisz czujnik położenia wału z czujnikami położenia wałków rozrządu ? te masz dostęp od góry w głowicy, zaraz pod pokrywami głowic z prawej strony i żeby dostać się do 2 czujnika trzeba odkręcić układ dolotowy od przepustnicy, chyba że masz sprytne rączki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gossip8484 Opublikowano 1 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Widze tylko jeden ten z zielona wtyczka. Mozna prosić o info gdzie jest ten 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesol Opublikowano 2 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 To jest czujnik położenia wałka rozrządu jest drogi z czarną wtyczka, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gossip8484 Opublikowano 2 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Kurde duzo niżej on jest? Wyglada tak samo jak ten z zielona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 2 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Wejdz na youtube i wpisz Nissan murano camshaft sensor replacement , nie myl tylko z crankshaft Camshaft - walki rozrzadu Crankshaft - wał korbowy Sprawdz czy kupiles dobre czujniki, bo mylasz wałki z wałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.