Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wymiana oprawek na led oświetlenia tablicy j10

Moniskkka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Rozważam.. mam jasną materiałową tapicerkę; najgorsza ever! Widać każdą wyschniętą kroplę  wody, przy moim podejściu (musi być ładnie i czysto) to jest koszmarB) 

zeby dwa razy w roku robić pranie? a pomiędzy mam stale płyn do prania tapicerki na podorędziu;)

Co do samych lampek podświetlenia tablicy, sytuacja jaka mnie spotkała.

Ja i oni (drogówka). Późny wieczór, oni byli głodni i ja byłem głodny. Spotkanie na parkingu przy "fast food".

oni:

"panie kierowco, czy te  światła drogowe oświetlające tablicę  rejestracyjną nie są za mocne?"

ja:

"....nie wiem,  na tablicy też mi wali po oczach, chyba mam coś z elektryką, muszę podjechać do elektryka"

oni

"to proszę sprawdzić, są zbyt mocne"

Podziękowałem za uwagę, życzyłem smacznego i spokojnie odjechałem.

Resumując: Są za mocne! Ja wymieniłem oryginalny zestaw żarówek na LEDy ( te z Ali)  i już po wymianie zauważyłem, że mocniej świecą lampki LED. Ale co tam! W czasie jazdy gdy samochód jest oświetlany światłami samochodu jadącego za nim niweluje to jasność świecenia, w dzień jest to niezauważalne ale na postoju zdecydowanie tak. Patrol jak sprawdza to samochód stoi. Ja nakleiłem matowe paski na lampki i podświetlenie i nie jest już tak mocne. 

Ku przestrodze, jak ktoś będzie bardzo głodny to może skończyć się zabraniem DR.

Szerokiej drogi, pozdrawiam

Edytowane przez sk_slawek
  • Like 1

Rozważam 

2 godziny temu, sk_slawek napisał:

Co do samych lampek podświetlenia tablicy, sytuacja jaka mnie spotkała.

Ja i oni (drogówka). Późny wieczór, oni byli głodni i ja byłem głodny. Spotkanie na parkingu przy "fast food".

oni:

"panie kierowco, czy te  światła drogowe oświetlające tablicę  rejestracyjną nie są za mocne?"

ja:

"....nie wiem,  na tablicy też mi wali po oczach, chyba mam coś z elektryką, muszę podjechać do elektryka"

oni

"to proszę sprawdzić, są zbyt mocne"

Podziękowałem za uwagę, życzyłem smacznego i spokojnie odjechałem.

Resumując: Są za mocne! Ja wymieniłem oryginalny zestaw żarówek na LEDy ( te z Ali)  i już po wymianie zauważyłem, że mocniej świecą lampki LED. Ale co tam! W czasie jazdy gdy samochód jest oświetlany światłami samochodu jadącego za nim niweluje to jasność świecenia, w dzień jest to niezauważalne ale na postoju zdecydowanie tak. Patrol jak sprawdza to samochód stoi. Ja nakleiłem matowe paski na lampki i podświetlenie i nie jest już tak mocne. 

Ku przestrodze, jak ktoś będzie bardzo głodny to może skończyć się zabraniem DR.

Szerokiej drogi, pozdrawiam

Moje tez są dość jasne, oby nie raziły po oczach:whistle:

Edytowane przez Moniskkka
Wpis wcześniej

W dniu 19.02.2021 o 20:31, sk_slawek napisał:

to proszę sprawdzić, są zbyt mocne

Trzeba zapytać w tej sytuacji: "A jak mocne mają być?" Przepisy nie określają mocy ani światłości czy natężenia oświetlenia tych lampek.

• Like 1