Moniskkka Opublikowano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Rozważam.. mam jasną materiałową tapicerkę; najgorsza ever! Widać każdą wyschniętą kroplę wody, przy moim podejściu (musi być ładnie i czysto) to jest koszmar zeby dwa razy w roku robić pranie? a pomiędzy mam stale płyn do prania tapicerki na podorędziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sk_slawek Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 (edytowane) Co do samych lampek podświetlenia tablicy, sytuacja jaka mnie spotkała. Ja i oni (drogówka). Późny wieczór, oni byli głodni i ja byłem głodny. Spotkanie na parkingu przy "fast food". oni: "panie kierowco, czy te światła drogowe oświetlające tablicę rejestracyjną nie są za mocne?" ja: "....nie wiem, na tablicy też mi wali po oczach, chyba mam coś z elektryką, muszę podjechać do elektryka" oni "to proszę sprawdzić, są zbyt mocne" Podziękowałem za uwagę, życzyłem smacznego i spokojnie odjechałem. Resumując: Są za mocne! Ja wymieniłem oryginalny zestaw żarówek na LEDy ( te z Ali) i już po wymianie zauważyłem, że mocniej świecą lampki LED. Ale co tam! W czasie jazdy gdy samochód jest oświetlany światłami samochodu jadącego za nim niweluje to jasność świecenia, w dzień jest to niezauważalne ale na postoju zdecydowanie tak. Patrol jak sprawdza to samochód stoi. Ja nakleiłem matowe paski na lampki i podświetlenie i nie jest już tak mocne. Ku przestrodze, jak ktoś będzie bardzo głodny to może skończyć się zabraniem DR. Szerokiej drogi, pozdrawiam Edytowane 19 Lutego 2021 przez sk_slawek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moniskkka Opublikowano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 (edytowane) Rozważam 2 godziny temu, sk_slawek napisał: Co do samych lampek podświetlenia tablicy, sytuacja jaka mnie spotkała. Ja i oni (drogówka). Późny wieczór, oni byli głodni i ja byłem głodny. Spotkanie na parkingu przy "fast food". oni: "panie kierowco, czy te światła drogowe oświetlające tablicę rejestracyjną nie są za mocne?" ja: "....nie wiem, na tablicy też mi wali po oczach, chyba mam coś z elektryką, muszę podjechać do elektryka" oni "to proszę sprawdzić, są zbyt mocne" Podziękowałem za uwagę, życzyłem smacznego i spokojnie odjechałem. Resumując: Są za mocne! Ja wymieniłem oryginalny zestaw żarówek na LEDy ( te z Ali) i już po wymianie zauważyłem, że mocniej świecą lampki LED. Ale co tam! W czasie jazdy gdy samochód jest oświetlany światłami samochodu jadącego za nim niweluje to jasność świecenia, w dzień jest to niezauważalne ale na postoju zdecydowanie tak. Patrol jak sprawdza to samochód stoi. Ja nakleiłem matowe paski na lampki i podświetlenie i nie jest już tak mocne. Ku przestrodze, jak ktoś będzie bardzo głodny to może skończyć się zabraniem DR. Szerokiej drogi, pozdrawiam Moje tez są dość jasne, oby nie raziły po oczach Edytowane 19 Lutego 2021 przez Moniskkka Wpis wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 W dniu 19.02.2021 o 20:31, sk_slawek napisał: to proszę sprawdzić, są zbyt mocne Trzeba zapytać w tej sytuacji: "A jak mocne mają być?" Przepisy nie określają mocy ani światłości czy natężenia oświetlenia tych lampek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi