krzysiek1404 Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Witam kolegów i proszę o wyrozumiałość, wiem że pytanie może być zadane wróżce ale może chociaż mnie uświadomicie jakie są opcje. Qaśkę mam od września i jakiś czas temu zauważyłem że jak się odpala to silnik tak dziwnie zatelepie, jak by dwumasa padała, czasem jeszcze to słychać przy wolnej jeździe jak się daje/puszcza pedał gazu albo na skręcie mocnym na parkingu, przy manewrowaniu. Jakie mogą być opcje ?? Jakieś poduszki silnika/ skrzyni ?? Czy na pewno dwumas ?? Przebiegu mam 80 tyś raczej oryginalny, na 90% oceniam ale pewności to nie ma nikt ;P Dodam tylko że to na pewno nic z zawieszenia bo było auto testowane. dźwięk bardzo podobny do dźwięku uszkodzonej dwumasy, ale przy takim przebiegu to chyba mało prawdopodobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Otwórz maskę posadź kogoś na swoje miejsce i obserwuj i nasłuchuj silnik w czasie odpalania.Mogą za to odpowiadać poduszki,górna nasilniku i dolna pod silnikiem.Co do dwumasy,to gdyby już umierała,to podczas ruszania też byś miał szarpanie drganie budy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1404 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Doszedłem co mi telepało i napiszę dla szukających, okazało się że odkręciła się śruba amortyzatora, pod maską w poduszce McPherson. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 HA HA, ja to miałem w Almerze, śruba poszła prawie cały obrót Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.