Ziggizag Opublikowano 1 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Dzień dobry, Pytanie - gdzie da się w Warszawie lub okolicach w sensownej cenie zrobić wymianę uszczelniaczy zaworowych w tym silniku? I czy da się to zrobić bez demontażu głowicy? Uprzejmie proszę o odpowiedzi na pytanie bez komentowania "po co / na co" i dobrych rad w rodzaju "zmień pan cały silnik". Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdanpwik Opublikowano 1 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Witam , jest to operacja na żywym ciele nissana, fakt że była to micra , nie łatwa ani prosta , wymaga rozpięcia rozrządu zdjęcia wałków, itp, ja to zrobiłem za pomocą sznurka , porozpinałem zawory , wymieniłem uszczelniacze na nowe ,odwrotnie złożyłem micra lata do dzisiaj . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggizag Opublikowano 1 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 @bogdanpwik No tak - tylko ja sam tego nie zrobię. Nie mam nawet garażu :-D Nie do końca takiej odpowiedzi poszukuję, jakiej mi tu udzieliłeś :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdanpwik Opublikowano 2 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Fakt ja to zrobiłem sam ale czemu chcesz to robić jakie są objawy, prawdopodobnie bierze olej , dymi na niebiesko , ale według mnie to masz zużyte pierścienie olejowe i to wymaga wymiany. powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggizag Opublikowano 3 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Jak ja lubię polskie fora internetowe. Nieomal nigdy klarownej odpowiedzi, za to zawsze pewna krytyka i "dobre" rady. Kurna - człowieku. Jeśli uszczelki można wymienić bez zdejmowania głowicy, to za kilka stówek mogę sprawdzić, czy przyczyną ubytków oleju są uszczelniacze. Nie będę, kurna, pchał się w rozbieranie silnika za kilka tysięcy, żeby się przekonać, że jednak pierścienie są w porzo a to uszczelniacze padły. Tak trudno to samemu wykoncypować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdanpwik Opublikowano 24 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 Forum jak forum,proszę o info ,czym sie skończyła wymiana uszczelek trzonków zaworów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi