Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kontrolki ESP OFF i ręczny - nie gasną

Jackoo1st

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

od dwóch dni mam problem z moim Nissanem. Po włączeniu silnika gasną wszystkie kontrolki ale za chwilę włącza się kontrolka ESP OFF i kliknięcie w przycisk ESP nic nie daje, to samo dzieje się z kontrolą hamulca ręcznego - mimo, że nie jest zaciągnięty to pali się kontrolka.

Mieliście może taki problem i udało Wam się go samemu rozwiązać czy może rekomendujecie udanie się do elektryka? 

Pozdrawiam,

Jacek

Kontrolka ręcznego, jak to nazywasz, jest też do sygnalizowania niskiego poziomu płynu hamulcowego. Nie wiem tylko czy w qq jest czujnik. Ale w połączeniu z ESP to może być grubsza sprawa, a konkretnie agregat ESP jest uszkodzony. Pierwsze, to podłączyć interfejs diagnostyczny zobaczyć, co za błędy wyrzuci. Potem kody błędów do Google i szukamy przyczyny.

9 godzin temu, cezzar1 napisał:

Kontrolka ręcznego, jak to nazywasz, jest też do sygnalizowania niskiego poziomu płynu hamulcowego. Nie wiem tylko czy w qq jest czujnik. Ale w połączeniu z ESP to może być grubsza sprawa, a konkretnie agregat ESP jest uszkodzony. Pierwsze, to podłączyć interfejs diagnostyczny zobaczyć, co za błędy wyrzuci. Potem kody błędów do Google i szukamy przyczyny.

Ok dzięki za informację. Sprawdzę interfejsem diagnostycznym. 

Witam ponownie,

sprawdziłem na komputerku i pokazuje błąd:

C1155 NISSAN Brake Fluid Level Low. 

Olej jest więc prawdopodobnie (?) jakiś problem z czujnikiem/zbiornikiem płynu hamulcowego. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...