mckur Opublikowano 16 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Witam, może ktoś jest w temacie, Nissan Almera 2001 rok sedan 2.2 diesel chyba 105 km, 7 lat auto użytkowane bezawaryjnie, pewnego razu bez żadnych objawów nie udało się odpalić auta, kręci świeci się czerwona lampka na podszybiu, ręczną pompką ciągnie paliwo do komory silnika ale jakby dalej do pompy sucho, na plaku silnik pracuje. Czy ktoś może podpowiedzieć czy uda się ją uruchomić czy raczej padła pompa paliwa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 16 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Skoro świeci kontrolka immo to znaczy że immo zdechło. Przez to nie zapali. Próbuj drugim kluczykiem. Jeśli nie zagada to czeka Cię wizyta u elektryka. Tam chyba pod chłodnicą idzie wiązka odpowiedzialna za wiele rzeczy i lubi przegnić. Może tam warto szukać najpierw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mckur Opublikowano 16 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Niestety, byłem już z autem u elektryka, sprawdzili co mogli i stwierdzili, że prawdopodobnie pompa paliwa, ale w sumie sami nie mają pewności :( auto normalnie jeździło, pojechałem do sklepu, zrobiłem zakupy i już nie udało się go odpalić. Mam do niej zapasowy kluczyk i w tej chwili zachowuje się tak jak kiedyś na tym zapasowym, kręci ale nie zapala, i świeci ta lampka na podszybiu na czerwono. Wyciągałem tą palstylke z kluczyka oznaczonego NATS, ale nie ma żadnej reakcji, jakby coś zablokowało dopływ paliwa do silnika. Czy jest jakaś szansa odpalić auto omijając imo ? Chciałbym wykluczyć lub potwierdzić uszkodzenie pompy wtryskowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 16 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Sprawdź tą wiązkę, było o tym na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.