nur83 Opublikowano 23 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Witam Uprzejmie proszę o informacje jak wymienić pasek wielorowkowy w K12 Tzn czy jest to skomplikowane czy pasek napina samonapinacz ? Czy od góry po otwarciu maski da się to wykonać ? Z góry dziekuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nur83 Opublikowano 23 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 sam sobie odpowiem znalazłem na forum : Myśle ze dasz rade wymienić samemu a napinacza nie musisz wymieniać a ja polecam wymienić oba paski. Potrzebne będą klucze: 14 dwa razy gięty, mała grzechotka z przedłużką i nasadką 13 lub 12 (raz występują na 12 a raz na 13). Żeby wymienić pasek trzeba odsunąc nadkole i poluzować nakrętki na klucz 14 a następnie poluzować napinacz i zdiąć pasek 1i2, zamontować nowe paski, odpowiednio napiąć i zabezpieczyć nakrętką, przymocować nadkole i po robocie. 2 minuty temu, nur83 napisał: sam sobie odpowiem znalazłem na forum : Myśle ze dasz rade wymienić samemu a napinacza nie musisz wymieniać a ja polecam wymienić oba paski. Potrzebne będą klucze: 14 dwa razy gięty, mała grzechotka z przedłużką i nasadką 13 lub 12 (raz występują na 12 a raz na 13). Żeby wymienić pasek trzeba odsunąc nadkole i poluzować nakrętki na klucz 14 a następnie poluzować napinacz i zdiąć pasek 1i2, zamontować nowe paski, odpowiednio napiąć i zabezpieczyć nakrętką, przymocować nadkole i po robocie. i pojawia się pytanie ? dwa paski ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikusina Opublikowano 31 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Tak, dwa. U mnie ten "głębiej" umieszczony był w znacznie gorszym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nur83 Opublikowano 31 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 3 godziny temu, mikusina napisał: Tak, dwa. U mnie ten "głębiej" umieszczony był w znacznie gorszym stanie. Witam z góry dziękuję za wiadomość Dużo czytałem o oglądalem szczególnie na obcojęzycznych filmach jak wymienić te paski Da się zdobić choć nie bez wysiłku Zdemontować należy nadkole naciąg obydwu reguluje się śrubami. Wiadomo jaka żywotność średnia tych pasków 5 lat więcej Wiele spraw załatwiam może nadgorliwie nie bardzo chce mi się je wymieniać może mają jakieś drobne pęknięcia ale nie są tylko z gumy mają kilka warstw. Boję się czy nie napotkam z trudnością przy odkrecaniu nakrętek i czy śruby do regulacji pracować będą bez kłopotów 3 godziny temu, mikusina napisał: Tak, dwa. U mnie ten "głębiej" umieszczony był w znacznie gorszym stanie. Zapytam czy wymiana pasków gdy pękł któryś z nich czy profilaktyczne? Po jakim były przebiegu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikusina Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Profilaktycznie. Przebieg nieznany (auto przytargane z Niemiec jakieś 13 lat temu). Możliwe, że nigdy nie były wymieniane (nie wiem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nur83 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 19 godzin temu, mikusina napisał: Profilaktycznie. Przebieg nieznany (auto przytargane z Niemiec jakieś 13 lat temu). Możliwe, że nigdy nie były wymieniane (nie wiem). Śliczne dziękuję za informację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.