czarek89 Opublikowano 23 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Panowie czy jest różnica miedzy zagazowaniem 1,6 a 2,0? Który silnik będzie lepszy i mniej awaryjny do gazu? Jakie komponenty najlepiej dobrać czy może lepiej dać spokój z gazem? Jeżeli macie gaz to ile macie juz zrobionych km bez awarii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 23 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 53 minuty temu, czarek89 napisał: Panowie czy jest różnica miedzy zagazowaniem 1,6 a 2,0? Różnica w czym? W kosztach? Nie. Silnik 2.0 duzo lepszy, droższy i ciężko kupić w fajnym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek89 Opublikowano 23 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Dzis przedzwonilem do 3 roznych gazownikow w Polsce i mowili, że do gazu jak juz brac to 2,0, bo 1,6 tez mozna zagazowac, ale jest trudniejszy do tego. Chce by nissan mi wytrzymal tak do 400 tys km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 23 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 8 minut temu, czarek89 napisał: Dzis przedzwonilem do 3 roznych gazownikow w Polsce i mowili, że do gazu jak juz brac to 2,0, bo 1,6 tez mozna zagazowac, ale jest trudniejszy do tego. Chce by nissan mi wytrzymal tak do 400 tys km. Na gazie? A jaki masz przebieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 23 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 To tak na poważnie piszesz?400 tyś to blacha wytrzyma ale czy silnik i to jeszcze na gazie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 23 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 32 minuty temu, czarek89 napisał: Dzis przedzwonilem do 3 roznych gazownikow w Polsce i mowili, że do gazu jak juz brac to 2,0, bo 1,6 tez mozna zagazowac, ale jest trudniejszy do tego. Chce by nissan mi wytrzymal tak do 400 tys km. oj tam ,oj tam Zadzwoń do mojego.Przebieg 180000 na gazie 60000 j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 23 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Cos mi sie zdaje że kolega nie ma w ogóle jeszcze auta, moze chce kupić z przebiegiem 399 tys - to pewnie do 400 tys dojeździ jak założy gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek89 Opublikowano 23 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 2 godziny temu, calypso83 napisał: To tak na poważnie piszesz?400 tyś to blacha wytrzyma ale czy silnik i to jeszcze na gazie? kiedys w rodzinie była Audi B4 zagazowana. Zadnych filtrow, serwisow gazu nie robili. Jedynie co to po 10 latach przedluzyli homologacje na butle. Nawet filtrow nie wymieniali od gazu. Benzyny to ta Audiola nie widziala od momentu zalozenia gazu. Odpalali samochod na gazie, nawet zima na gazie. Byla to jakas starsza instalacje z przyciskiem. Jedynym mankamentem w tym aucie bylo to, że brał olej. Ja jeszcze Kaszkaja nie mam, dlatego zastanawiam sie czy pakowac sie w tym aucie w gaz czy go odpuscic? Wiem tyle, że diesla nie chce. Przebiegi sa rozne, jedne maja 160 tys nalatane, inne 240 tys. Pytam się z ciekawosci ile ten silnik moze wytrzymac w Kaszkaju na gazie lub na samej benzynie? Nie chce wydawac ponad 22 tys zl a po 4 latach miec trupa. To nie B4 za 3000 zl, lub niezniszczalny passerati w tdi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 24 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Tak szczerze jak nie chcesz miec problemów a kupujesz auto pod gaz to odpuść sobie qashqai, te silniki nie lubia gazu i nie przejadą tyle ile tamto audi. Dwa to nie sa solidne auta i nie mogę sobie stanąć pod względem jakości przy audi z lat 80-90, zresztą jak większość współczesnych samochodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 24 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 16 godzin temu, czarek89 napisał: Który silnik będzie lepszy i mniej awaryjny do gazu? Kolego, staraj się dopisywać do istniejących już tematów, aby nie robić bałaganu. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi