nissan Opublikowano 24 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Czy warto wydłużyć gwarancję o kolejny rok lub dwa przy silniku 1,2? Dotychczas nie miałem żadnych problemów z samochodem, poza koniecznością wymiany fabrycznego akumulatora. Przebiegi robię niewielkie, w niecałe 3 lata 22000 km, głównie po mieście. Wykupiłem pakiet 3 przeglądów, w tym roku wypada ostatni, więc za przegląd po 4 roku będę musiał zapłacić ok. 2000 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djzj Opublikowano 24 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Właśnie też się zastanawiam. Mam 2 tyg na podjęcie decyzji Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan Opublikowano 24 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Przedstawiono mi następującą ofertę: - dodatkowe 2 lata gwarancji: ok. 2500 zł - przegląd po 4 roku: ok. 2250 zł Czyli łącznie z przeglądem za rok prawie 5000 zł. Ma to sens? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekCC Opublikowano 24 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Ja przedłużyłem o 2 lata.Koszt przeglądu po właściwej gwarancji to było ciut powyżej 300pln. Wszystkie płyny i materiały miałem swoje.Dla świętego spokoju i uniknięcia problemów, kupiłem na znanym serwisie aukcyjnym, wszystko oryginalne od Nissana ale za 1/3 ceny oferowanej przez ASO.Przedłużona gwarancja to poprostu ubezpieczenie konkretnych części w samochodzie.Dlatego np. możesz im odmówić wymiany na gwarancji klocków hamulcowych, którą zalecają wraz z wymianą tarcz hamulcowych w komplecie i zamiast atrakcyjnej promocji w ASO za 2500 mozesz to zrobić za 25% tej ceny na wolnym rynku.Tarcze i klocki nie wchodzą w zakres ubezpieczenia tylko zacisk.O ile wiem to ten to akurat jest nieśmiertelny.Najpier przeczytajcie zakres ubezpieczenia i co jest naszym obowiazkiem do dotrzymania umowy przez Nissana w razie awarii.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeke Opublikowano 24 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Ja na Twoim miejscu kupiłbym rozszerzona gwarancję na rok. Koszt 930zl. Potem zdecydujesz, czy chcesz robić w ASO przegląd po 4 latach i ewentualnie dokupić kolejny rok za ok1200zl. Nie wiem czemu ASO zaproponowało Ci od razu rozszerzona gwarancję na 2lata/150tys km skoro masz tak niski przebieg. Pamiętaj o łańcuszku rozrządu w tym modelu, który lubi płatać figle i tani nie jest. Obejmuje go rozszerzona gwarancja. Zakładam, że masz polifta, więc odpada ryzyko związane z skraplaczem klimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike83 Opublikowano 25 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Ja wykupiłem dodatkową 2 letnią gwarancję rok temu. Zapłaciłem ok 1900 zł. Po lekturze forum uznałem że to silnik podwyższonego ryzyka i warto mieć dodatkowe 2 lata 'ochrony' w razie czego. Póki co nic się nie dzieje więc na 5 ty przegląd w przyszłym roku pewnie do ASO już nie pojadę. Co do przeglądów to zawsze jeżdżę z swoimi materiałami więc ogólna cena przeglądu zawsze była niższa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.