mkonst Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Ze względu na kiepski wybór opon w rozmiarze 175/60/R15 zastanawiam się nad jakimś "sąsiednim" rozmiarem i tu pojawił się problem. Wszystkie strony z kalkulatorami opon uznają za prawidłowe zamienniki w zakresie pomiędzy +1,5% a -2% zmiany średnicy koła. Dla 175/60/R15 jako najlepszy zamiennik podają 165/65/R15. Z kolei instrukcja samochodu i naklejka na słupku podają jako zamiennik 175/65/R15 co wg kalkulatorów zmienia średnicę aż o 2,88%. Mam aluminiowe felgi 5,5Jx15 ET50 i nie chcę ich zmieniać na inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikusina Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Mojej zony mikuś jeździ na takich: Na takim rozmiarze też wcześniej jeździł długie lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkonst Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Dzięki za informację, właśnie do tych się przymierzałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikusina Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Takie sobie są. Śliskie na mokrym, a nawet niezłe na śniegu. Quatrac 5 są lepsze (mam w drugim aucie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.