wmaciek86 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Witam. Mam problem z antena znaczy gubi zasięg. Chciałem ja wymienić ale natrafiłem na problem może ktoś ją demontwal bo z lekka mam problem jak się do niej dobrać. Znaczy opuściłem trochę podsufitkę ale jest cała zabudowa panoramy i wydaje mi się że mocowanie anteny jest pod nią. Może ktoś z was demontował antenę. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, wmaciek86 napisał: Witam. Mam problem z antena znaczy gubi zasięg. Chciałem ja wymienić ale natrafiłem na problem może ktoś ją demontwal bo z lekka mam problem jak się do niej dobrać. Znaczy opuściłem trochę podsufitkę ale jest cała zabudowa panoramy i wydaje mi się że mocowanie anteny jest pod nią. Może ktoś z was demontował antenę. Dzięki za pomoc. Próbowałeś dodać wzmacniacz do tej anteny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmaciek86 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Cześć. Oczywiście dodałem wzmacniacz ale nic to nie zmieniło. Ogólnie na oryginalnym radiu słabo zbierało i często szumiało bądź zanikało na androidzie jak gubi zasięg to lata po częstotliwościach. Chciałem wymienić antenę jednak problem taki iż tyle narozbieralem a tam nakrętki od anteny nie ma wydaje mi się iż jest nad stelaż od wzmocnienia panoramy. Może jakieś sugestie jak się tam dobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Mi na tym Junsunie lepiej ściągania niz oryginalne radio. A może taka anteny dokupić żeby sie nie babrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmaciek86 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Też już myślalem czy jakieś wewnętrznej nie zastosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Antena musi być montowana gdzieś pod stelażem panoramy,nie rozróżnia się między antenami do panoramy i bez panoramy.Aby mieć dobry dostęp,musisz zdemontować nie tylko tył podsufitki,ale też i boczki w bagażniku wtedy podsufitka powinna zjechać w dół.Być może wzrokowo nie ogarniesz mocowania,bo będzie pod stelażem,a dostęp może być poprzez otwór technologiczny za pomocą klucza nasadowego.Co do przerywania zasięgu,możesz mieć uszkodzony wzmacniacz w antenie,a założenie zewnętrznego też niewiele zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmaciek86 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Czyli wychodzi ze qashqai ma wzmacniacz wbudowany w antenę czy ma go jakoś osobno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromega Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Wzmacniacz jest w podstawie anteny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakiluk Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 (edytowane) Wzmacniacz jest w podstawie anteny zasilany plusem 12v. W panoramie zmieniłem antenę bez zdejmowania pidsufitki jedynie lekko ją pochylając. Dostęp od bagażnika i od strony szklanego dachu. Sprawdź czy wzmacniacz ma zasilanie 12v przy włączonym radiu. Edytowane 16 Kwietnia 2021 przez lakiluk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyletant Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Do śruby mocującej antenę na dachu dostajesz się najprawdopodobniej wyciągając z podsufitki lampkę oświetlenia bagażnika. (Tak jest u mnie w QQ+2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmaciek86 Opublikowano 1 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 Więc tak by wymienić antenę należy odpuścić podsufitkę przynajmniej w wersji z panorama bo jest to inaczej bardzo trudne do wykonania. Na szczęście u mnie uszkodzony był bat i to była przyczyna. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi