troix Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Witam.mam nadzieję że nie powielam tematu.jezell tak z góry przepraszam. Moje autko to Nissan Maxima 3,5 z instalacją LPG od łat 5 , reduktor KME twin , układ sterujący Stag 300-6 Plus,wtryskiwacze baracuda W tym tygodniu zauważyłem szybkie ubywanie Bp , wyraźnie słychać dźwięk przełączania na LPG , środkowa kontrolka z napisem AC stale miga,nie wydaję sygnałów dźwiękowych. Gdzie szukać usterki? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam R.T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Coś dla @DINO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 sprawdź masy i +, bezpieczniki od LPG, i dobrze by było się podpiąć i sprawdzić co z MAP-em. Fejs około 40zł program na stronie AC.com za free. A na początek po odpaleniu i niby przełączaniu, zdejmij wąż z wtrysków i sprawdź czy jest gaz (powinno syknąć) jak będzie to na 99% uwalony MAP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troix Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Dzięki Dino.szczerze mówiąc liczyłem na konkret odp właśnie od Ciebie i taką dostałem.jutro posprawdzam to co napisałeś,aczkolwiek niedzielna praca w gó... Się obraca.tak czy inaczej dam znać po rozwiązaniu usterki.ps.tak na marginesie: Co jest najczęstszą przyczyną padania MAP.?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 8 godzin temu, troix napisał: Co jest najczęstszą przyczyną padania MAP.?????? producent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troix Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Witam ponownie.wczoraj miałem chwilę i posprawdzalem wszystko o czym Dino pisałeś.znalazlem przerwany wáż o średnicy 8 mm.idzie on prawdopodobnie reduktora do kolektora ssácego.jakies podciśnienie (chyba). dzisiaj wymienię.ciekawe czy coś pomoże.prdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troix Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Wężyk wymieniony.auto pracuje na LPG.dzieki Dino za odpowiedź.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.