Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Awaria lpg

troix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.mam nadzieję że nie powielam tematu.jezell tak z góry przepraszam. 

Moje autko to Nissan Maxima 3,5 z instalacją LPG od łat 5 , reduktor KME twin , układ sterujący Stag 300-6 Plus,wtryskiwacze baracuda 

W tym tygodniu zauważyłem szybkie ubywanie Bp , wyraźnie słychać dźwięk przełączania na LPG , środkowa kontrolka z napisem AC stale miga,nie wydaję sygnałów dźwiękowych.

Gdzie szukać usterki?

Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Pozdrawiam

R.T.

Coś dla @DINO ;)

sprawdź masy i +, bezpieczniki od LPG, i dobrze by było się podpiąć i sprawdzić co z MAP-em. Fejs około 40zł program na stronie AC.com za free.

A na początek po odpaleniu i niby przełączaniu, zdejmij wąż z wtrysków i sprawdź czy jest gaz (powinno syknąć) jak będzie to na 99% uwalony MAP

Dzięki Dino.szczerze mówiąc liczyłem na konkret odp właśnie od Ciebie i taką dostałem.jutro posprawdzam to co napisałeś,aczkolwiek niedzielna praca w gó... Się obraca.tak czy inaczej dam znać po rozwiązaniu usterki.ps.tak na marginesie:

Co jest najczęstszą przyczyną padania MAP.??????

8 godzin temu, troix napisał:

Co jest najczęstszą przyczyną padania MAP.??????

producent :D

Witam ponownie.wczoraj miałem chwilę i posprawdzalem wszystko o czym Dino pisałeś.znalazlem przerwany wáż o średnicy 8 mm.idzie on prawdopodobnie reduktora do kolektora ssácego.jakies podciśnienie (chyba). dzisiaj wymienię.ciekawe czy coś pomoże.prdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...