swjaco Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Mam pytanie, mianowicie ile palą Wasze notki. Mi mój pali 7,9l na 100 km. Trasa do pracy i z powrotem. 4 km miasto, 10 km autostrada. Pytam, bo jak czytam na internetach to mój wychodzi na strasznego pijaka ? Aha, ciśnienie w oponach prawidłowe, a opony wielosezonowe. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jusef19 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Mój ostatnio 7,6, ale to zależy, bo potrafi zejść do 6,5, ale również w zimie dojść do 8,8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Średnia z licznika ?? Jak tak to dobry wynik, bo liczy się też spalanie uruchomionego przed chwilą silnika a to może być nawet 10 l, spalanie miasto i trasa. Ustaw komputer na konkretnej trasie i wtedy mniej więcej będzie wynik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swjaco Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Tak, jest to srednia z licznika. Z komputera pokazuje 7.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kommodor Opublikowano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Średnie ok. 8 litrów, w zimie do max 9 ( tylko miasto krótkie odcinki i co jakiś czas ok. 15 km trasa ) . W dłuższej trasie zaskoczenie bo niewiele ponad 5 litrów przy spokojnej jeździe . Autostrada nie testowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 20 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 To zależy z jaką prędkością jedziesz po autostradzie ;-). Zresetuj komputer i nie przekraczaj na autostradzie 100 km/h a zapewne się zdziwisz jak zejdziesz ze spalania. 1.6 w Note zachęca do dynamicznej jazdy a sam samochód dość mało "opływowy" ;-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.