kalarepar Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Witam, mam X-Traila 2007 T31 diesel 2.0 z napędem na przód. Niedawno zauważyłem, że silnik jest wilgotny od oleju napędowego. Ponadto w trakcie jazdy, jak przyciskam gaz na 5-6 biegu, to obroty zaczynają spadać, czasem aż do całkowitego wygaśnięcia silnika. Wymieniłem już przewód przelewowy, wymieniłem wszystkie filtry, ale problem nadal występuje. Mechanik sprawdził dokładnie i prawdopodobnie jest jakaś nieszczelność między przewodem przelewowym, a jednym z wtrysków, tak jak na załączonym obrazku. Ten mały cylinderek na tym "kominie". Nawet nie jestem pewien, jak ta część się nazywa (króciec dolotu paliwa?). Mechanicy nie potrafią tego znaleźć w hurtowniach, co najwyżej mogą próbować jakiejś prowizorki z uszczelnianiem. Czy to da się gdzieś kupić i wymienić? Czy trzeba wymieniać cały wtrysk z powodu takiej pierdółki? Ewentualnie da się to jakoś uszczelnić "domowymi" sposobami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.