r69 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Mam konieczność wymiany, ale problem, bo jak do niej się dostać? Czy potrzeba aż wyjmować reflektor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek264 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zdejmujesz gumowa zaślepkę najlepiej przyłóż lusterko żeby zobaczyć jak w środku to wygląda i spokojnie palcami dasz radę wyciągnąć i założyć nową. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal20047 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Dokładnie. Przekręcić w lewo i wychodzi.Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yan_2007 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 4 godziny temu, edek264 napisał: Zdejmujesz gumowa zaślepkę najlepiej przyłóż lusterko żeby zobaczyć jak w środku to wygląda i spokojnie palcami dasz radę wyciągnąć i założyć nową. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Do wymiany żarówki światła pozycyjnego nie potrzeba wyjmować żadnej zaślepki. Natomiast, ze względu na kiepski dostęp, przekręcenie oprawki żarówki jest dość trudne, zwłaszcza dla osób o większych dłoniach. Dla ułatwienia kolejnych wymian żarówki proponuję, po wyjęciu, posmarowanie gumowego pierścienia uszczelniającego oprawkę silikonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r69 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Dziękuję. Jutro popatrzę i na spokojnie ją wyciągnę. Coś się tam pewnie zapiekło bo mocno siedzi i już myślałem że może trzeba aż reflektor wyjmować cały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yan_2007 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Pierwsze wyjęcie oprawki jest trudne, gdyż wspomniana gumowa uszczelka oprawki jest włożona na "sucho' i stawia znaczny opór. Stąd moja propozycja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.