Loxeal Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Czy ktoś z kolegów wymieniał filtr paliwa (benzynowy), po jakim okresie ? Czy komuś zapchał się ten filtr ? Czy instrukcja coś mówi o okresach wymian filtra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzieba Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Kiedy miałem auto bez gazu, wymieniałem co roku. Teraz sporadycznie, ale pilnuję, żeby mieć możliwie pełny bak benzyny. Przy pustym baku benzyny można się spodziewać bardzo szybkiego zapchania filtry paliwa (benzyny) fragmentami korozji baku (dużo powietrza, to dużo wilgoci) - tak to ponoć działa. Jeśli ktoś jeździ na benzynie, to dużo będzie też zależało gdzie tankuje (jaka czystość paliwa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 A ile kilometrów robisz rocznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzieba Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Teraz to prawie nie jeżdżę, tankuje raz, dwa w miesiącu. Może z 4...5000 km na rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 A kiedyś jak jeżdziłeś tylko na benzynie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzieba Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 19 godzin temu, marekzieba napisał: Kiedy miałem auto bez gazu, wymieniałem co roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Wtedy też robiłeś ok 5 tys przebiegu rocznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzieba Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Nie, wówczas powyżej 10000 km rocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Ja obecnie wymieniłem chyba pierwszy raz przy przebiegu 585 000, z tym że samochód przedewszystkim jeździ na gazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzieba Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) Ja bym to próbował zgłosić do księgi Guinnessa ? Nie słyszałem nigdy o takim wyniku. A z ciekawości, jak filtr wyglądał? Działał jeszcze, czy już ledwo, ledwo? Edytowane 23 Kwietnia 2021 przez marekzieba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Działał bez problemu, ale do środka nie zaglądałem. Ciekawe co mówi serwisówka o częstości wymiany filtrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzieba Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Wg serwisówki co 36 mc / 90 000 km (chyba co pierwsze nastąpi). (Tłumaczył wujek Google z niemieckiego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Tak zgadza się ja tez znalazłem wymiana filtra paliwa co 90 tyś km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi